MARSU Genel Müdürlüğü, kent genelinde sürdürdüğü altyapı yatırımları kapsamında Kayalıpınar Mahallesi'nde geçmiş yıllarda başlatılan ancak özel mülkiyet kaynaklı sorunlar nedeniyle tamamlanamayan atıksu hattı çalışmalarını yeniden başlattı.

Vatandaşlardan gerekli muvafakatnamelerin alınmasının ardından Midyat Belediyesi'nin de desteğiyle çalışmalar tamamlandı. Böylece mahallede uzun süredir devam eden altyapı eksikliği giderilirken, vatandaşların yaşadığı mağduriyet sona erdirildi.

Bin 650 metrelik atıksu hattı döşendi

Yürütülen çalışmalar kapsamında mahallede toplam 1.650 metre uzunluğunda atıksu hattı inşa edildi. Yeni hat sayesinde yıllardır çevreye yayılan atıksular kontrol altına alınırken, tarım arazileri, bağ ve bahçeleri olumsuz etkileyen çevre kirliliği ile kötü koku sorunu da ortadan kaldırıldı.

Yetkililer, yapılan yatırımın hem çevrenin korunmasına hem de halk sağlığının güvence altına alınmasına önemli katkı sunduğunu belirtti.

Cip Köprüden Dereye Uçtu: 3 Kişi Yaralandı
Cip Köprüden Dereye Uçtu: 3 Kişi Yaralandı
İçeriği Görüntüle

"Sorunu çözüme kavuşturmanın memnuniyetini yaşıyoruz"

MARSU Genel Müdürü Murat Erçin, mahallede yıllardır devam eden sorunun çözüme kavuşmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, çalışmanın tamamlanmasında katkı sunan arazi sahiplerine ve mahalle muhtarına teşekkür etti.

Erçin, kurum olarak kırsal mahallelerde yaşam kalitesini artırmaya yönelik altyapı yatırımlarını sürdürdüklerini ifade etti.

Mahalle sakinleri memnun

Mahalle sakinlerinden Şükrü Akyüz ise yıllardır büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, altyapı eksikliği nedeniyle özellikle yaz aylarında kötü koku ve çevre kirliliğiyle mücadele ettiklerini söyledi.

Köyde yaklaşık 220 hanenin bulunduğunu ifade eden Akyüz, daha önce başlatılan çalışmanın yarım kaldığını ve atıksular nedeniyle ciddi mağduriyet yaşadıklarını anlattı. Arazisinin içinden geçen atıksu nedeniyle uzun yıllar boyunca toprağını işleyemediğini belirten Akyüz, sorunun çözülmesinde emeği geçen MARSU, Midyat Belediyesi ve Mardin Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür etti.

Kaynak: DHA