Tatvan ve Hizan'da uyuşturucu operasyonunda 9 kişi tutuklandı Tatvan ve Hizan'da uyuşturucu operasyonunda 9 kişi tutuklandı
Yaklaşık 85 bin nüfuslu Tatvan ilçesinin yanı sıra diğer ilçelerden ve köylerden gelen hastalara da hizmet veren Tatvan Devlet Hastanesinda yoğunluk yaşanıyor.

Özellikle ek hizmet binasında yaşanan doktor sıkıntısına tepki gösteren vatandaşlar, yalnızca 2 doktorun görev yaptığı hastanenin, istenilen hizmeti sağlayamadığını belirtti.

Tatvan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Şirin Türel, yaşanan aksaklıkların bir an önce giderilmesini isteyerek, hastanede geçici olarak görevlendirilen kadın doğum uzmanının Günde ortalama 150 hastaya bakmak zorunda kaldığını söyledi.

Yaşanan sorunun biran önce son bulmasını isteyen Türel, 'Hastalar burada Sağlıklı bir şekilde hizmet alamıyor. Çevre ilçelerden ve köylerden gelen hastalar da sıra alamadıkları için dönmek zorunda kalıyor. Bir doktorun tek başına hizmet vermeye çalıştığı bu hastanede çok sayıda hasta saatlerce sıra bekliyor. Bu adeta bir sağlık skandalıdı' dedi.

Hastane yetkilileri ise sorunun hastane yönetiminden kaynaklanmadığını bildirerek, doktor atamalarından kaynaklanan bir sorunla karşı karşıya olduklarını kaydetti.