Bitlis’te 20 kilo uyuşturucu madde ele geçirdi Bitlis’te 20 kilo uyuşturucu madde ele geçirdi
Kopenhag Eyalet Mahkemesi'nde sabah saatlerinde görülen davada, Mezopotamya Brodcasting'e ait MMC, Nuçe TV ve ROJ TV'nin yayın lisansları iptal edildi. Şirketlere 5 milyon Danimarka Kronu da para cezası verildi. Mahkeme aynı zamanda kararı ile Danimarka basın tarihinde bir ilke imza attı. Ülke tarihinde ilk kez bir basın kuruluşu için bu kadar yüksek bir para cezası verilmiş oldu. Karara şirketlerin itiraz hakkı bulunuyor. Ancak itiraz edebilmek için de 5 milyon Kron para cezasını ödenmesi ya da bir teminatta bulunması gerekiyor. İki hafta içerisinde itiraz edilmemesi durumunda MMC, Nuçe TV ve ROJ TV'nin yayın lisansları iptal edilmiş olacak.
Söz konusu mahkemenin kararına ilişkin Fırat Haber Ajansı'na bilgi veren gazeteci Amed Dicle, itiraz konusunda neler yapılacağını avukatların netleştireceğini söyledi. Dicle, 'İki hafta içerisinde itiraz edilmezse televizyonlarımızın yayınları duracak' dedi. Savcılığın şirketlerin tamamen kapatılması yönünde görüş bildirdiğini belirten Amed Dicle, 'Mahkeme ise verdiği bu kadar yüksek para cezası ile aslında savcılığın kararını onaylamış bulunuyor' değerlendirmesi yaptı. Söz konusu kararın, 2012'de görülen karardan daha ağır olduğunu da vurgulayan Dicle, bir süredir Mezopotamya Brodcasting'in hesaplarının dondurulduğunu, farklı engellemeler olduğunu da dile getirdi. Verilen para cezasının şu anda ikinci derecede önemli olduğunu belirten Dicle, 'Şu anda yayın lisansımız iptal edildi. İki hafta içerisinde itiraz edilmesi ve aynı zamanda para cezasının ödenmesi gerekiyor' dedi. Şirketin para cezasını ödeyebilmesi durumunda yayınların devam edeceğini, aksi durumda kesileceğini belirten Dicle, mahkeme kararında Kürt sorununun çözümü açısından gelinen aşamaya da geniş bir şekilde yer verildiğini dile getirdi.
Bu sürecin olumlu görüldüğü tespitinin yapıldığını aktaran Dicle, Danimarka'nın ilk kez bir basın kuruluşu hakkında böylesi yüksek meblağa varan para cezası verdiğini de sözlerine ekledi.