Sağlık Müdürü Ekici: "Bitlis, Sağlık Alanında Dönüşüm Yaşayacak" Sağlık Müdürü Ekici: "Bitlis, Sağlık Alanında Dönüşüm Yaşayacak"
Bitlis Rahva Mevkiinde bulunan ve uzun süredir hiç kimsenin barınmadığı Afad konutları gezen Beşminare Düşünce Akademisi Başkanı Serdar Durer şunları ifade etti; Bitlis şehir girişinde bulunan ve uzun süredir yapılmış olmasına rağmen hiç kimsenin yerleşmediği bu Afad konutları ile ilgili alternatif bir proje üretilmelidir. Maalesef bu çirkin görüntü uzun yıllardır hem ilgili bölgede ciddi bir arazi kaplamış, hem çok çirkin duruyor, hem de acıdır ki madde bağımlıları başta olmak üzere çeşitli alışkanlıklar için kullanılan kötü bir mekan haline gelmiş. Bununla ilgili acilen tedbir alınmalı, alternatif bir proje üretilmelidir.

Durer sözlerine devamla; eskiden başta gariban köylü vatandaşlarımız olmak üzere çeşitli nedenlerle sıkıntılar yaşamış olanlara, devletimiz şefkat elini uzatıp bu ve benzer konutları yapıp barınma sorunlarını giderme yoluna gidiyordu. Hatta özelikle köylü vatandaşlarımıza köyünde bu ve benzer konutları yapmak yerine böyle muhitlere getirip yaşamlarını idame ettirmelerini sağlıyordu. Günümüzde artık bu ve benzer konutların yerinde yada yerlerine yakın yerlerde yapılması daha sağlıklı oluyor. Kesinlikle bu çirkin yapılarla ilgili bir çözüm bulunması gerekiyor. Şeklinde konuştu.