Bitlis'te, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı. İlk olarak 100. Yıl Ortaokulu önünde bir araya gelen gençler ve protokol üyeleri, 250 metre uzunluğundaki Türk bayrağı ile birlikte yürüyüş gerçekleştirdi. Ardından, Atatürk heykeline çelenkler sunuldu.

Bitlis'te 19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı (12)

Vali Karaömeroğlu: 19 Mayıs, Milletimizin Destansı Mücadelesinin Başlangıcıdır

İsmail Eren Spor Salonu'nda devam eden programda konuşan Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, “19 Mayıs 1919 Samsun’a atılan ilk adım, karanlığı dağıtan aydınlığın, dehşeti kovan ahlakın, yenilgiyi reddeden aklın, ümitsizliği bitiren kalbin, teslimiyeti elinin tersiyle iten cesaretin hayranlıkla yad edilen simgesidir. Esarete karşı bağımsızlığın, teslimiyetçiliğe karşı dik duruşun, dehşete karşı umut ve uyanışın miladı, milletimizin geleceğine ilişkin yazdığı destansı bir mücadelenin başlangıcıdır” belirtti.

Bitlis'te 19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı (5)

İl Müdürü Elkatmış: 19 Mayıs, Bağımsızlık İnancının Başlangıcıdır

Bitlis Gençlik ve Spor İl Müdürü Bilal Elkatmış da yaptığı konuşmada, “Aziz milletimizin bağımsızlık inancı ve tüm asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcı 19 Mayıs 1919’dur. Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Türk milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir' diyerek Samsun'a çıkması, bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin de başlangıcı olmuştur. Bu tarih ile birlikte aziz milletimiz, esaret altında var olunamayacağını ve kutsal vatan topraklarımızın ilelebet işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır” ifade etti.

Bitlis'te 19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı (6)

Gösteriler ve Ödül Töreni Düzenlendi

Program, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı takımların gösterileri ve halk oyunlarının sergilenmesiyle devam etti. Ayrıca, hafta boyunca düzenlenen sportif faaliyetlerde dereceye girenlerin ödülleri de törenle verildi.

Bakan Abdulkadir Uraloğlu'nun Yarınki Bitlis Programı İptal Oldu Bakan Abdulkadir Uraloğlu'nun Yarınki Bitlis Programı İptal Oldu

Bitlis'te 19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı (11)

Törene Bitlis Emniyet Müdürü Ortaç Şekeroğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Eyüp Subaşı, Belediye Başkan Vekili Necmi Menteş, siyasi parti il başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Bitlis'te 19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı (2)Bitlis'te 19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı (3)Bitlis'te 19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı (4)Bitlis'te 19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı (7)Bitlis'te 19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı (8)Bitlis'te 19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı (9)Bitlis'te 19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı (10)

Muhabir: Mehtap Çelebi