Van Gölü'nün tanıtımı ve yerli ve yabancı turistlerin kente ilgisini artırmak amacıyla düzenlenen Van Denizi Yüzme Festivali, 19 Temmuz'da mikroyalitlere yapılan dalış etkinliği ile başlamıştı. Festival her gün farklı noktalarda yapılan farkındalık etkinlikleriyle devam etti.

Doğaseverler Nemrut Krater Gölü'nde Muhteşem Anlar Yaşadı

Son olarak, Türkiye'nin birçok ilinden doğaseverler, Van Gölü'nün güzelliklerini yaşamak için Bitlis'in Tatvan ilçesi sınırlarında bulunan 2 bin 500 rakımlı Nemrut Krater Gölü'ne geldi. Öğlen saatlerinde Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen araçlarla göle ulaşan yüzücüler ve doğaseverler güvenlik önlemleri altında suya girdi. Masmavi sularda yüzen yüzücüler, muhteşem renkli görüntüler oluşturarak etkinliğe katkıda bulundu.

Festivale katılan yüzücülerden Servet Ateş, İzmir'den festival için Van'a geldiğini ve etkinliği düzenleyen Van Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti. Ateş, Van Gölü'nün güzelliklerini ve Van Gölü Havzası'nın önemini vurgulamak istediklerini belirtti. Nemrut Krater Gölü'nün muhteşem doğasının kendilerini büyülediğini ifade etti.

Ahmet Yıldız ise ailesiyle birlikte festivale Ankara'dan katıldığını ve başta Van Büyükşehir Belediyesi olmak üzere diğer katkı sağlayanlardan memnuniyetini dile getirdi.

Festival, yarın Van Gölü'nün eşsiz güzelliklere sahip Akdamar Adası'nda yapılacak yüzme etkinliğiyle sona erecek. Festival, Van Gölü'nün tanıtımı ve doğal güzelliklerinin korunması adına önemli bir etkinlik olarak yerel ve ulusal düzeyde ilgi çekmeye devam ediyor.

wkmq.jpg
Van Denizi Yüzme Festivali Nemrut Krater Gölü'nde Devam Ediyor - Mutki Haber
owql.jpg
Van Denizi Yüzme Festivali Nemrut Krater Gölü'nde Devam Ediyor - Mutki Haber
mqwwql.jpg
Van Denizi Yüzme Festivali Nemrut Krater Gölü'nde Devam Ediyor - Mutki Haber

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)