Eren Holding’in Bitlis’teki Dev Projesi İçin İmzalar Atıldı Eren Holding’in Bitlis’teki Dev Projesi İçin İmzalar Atıldı
ANF'de yer alan habere göre, BDP Bitlis yönetimi, düzenlediği toplantı ile seçim startını verdi. BDP İl binasında gerçekleştirilen toplantıya İl Başkanı Mehmet Can Demir, Norşen Belediye Başkanı Mehmet Emin Özkan, Ovakışla (Purxus) Belediye Başkanı Abdulkerim Erol, Kolludere (Xeset) Belediye Başkanı Şahin İnan, BDP ve HDP il-ilçe yöneticileri ile çok sayıda kişi katıldı.
Toplantının basına açık bölümünde konuşan BDP Bitlis İl Başkanı Mehmet Can Demir, 1999 yılında Kürt siyasi hareketinin yerel seçimlere katılma yönündeki kararından bu yana seçim sonrası oluşturulan haritalarda Bitlis'in Kürdistan içinde farklı bir renkle gösterilmesinin artık kabul edilemez olduğuna değindi. Bitlis'in Kürdistan'ın kalbinde yer aldığına dikkat çeken BDP İl Başkanı Mehmet Can Demir, '2014 Mart ayında gerçekleşecek seçimler sonrası tüm belde ve ilçeleri ile bir bütün halinde Bitlis ilini hak ettiği yere taşıyacağız. Bitlis ve ilçeleri 2014 seçimleriyle birlikte sistem partilerinin esaretinden kurtarılacaktır' dedi.
Bİtlis merkezi ve ilçelerinin tümünde iddialı olduklarını kaydeden Demir, 'tüm ilçe ve beldelerimizde olduğu gibi Mutki ilçemizde de seçimi alarak sistem partilerinin yıkıma uğrattığı kentlerimizi yeniden halkımızla buluşturacağız' dedi.
BDP Bitlis İl Başkanı Mehmet Can demir'in konuşmasının ardından toplantının basına kapalı kısmına geçildi.