DEM Bitlis Belediye
Losev

Adilcevaz’da hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı

Videoyu Aç Adilcevaz’da hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı
A
a

Adilcevaz ilçesinde bu yıl hacca gidecek 26 hacı adayı için uğurlama töreni düzenlendi. Adilcevaz ilçesinde Hac vazifesini yerine getirmek için Hacca gidecek olan 24 hacı adayı için uğurlama töreni düzenlendi. Merkez Şerefiye Camiinde düzenlenen uğurlama törenine Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Hacı adayları, yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Program’da Konuşan Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy; Allah hayırlısı ile gidip dönmeyi nasip etsin. Orada yapacağınız ibadetlerinizi Rabbim kat kat fazlası ile kabul eylesin. Bizden de selam götürüp bizlere dua ederseniz bizler çok memnun kalırız. Mevlam tüm vatandaşlarımıza bu mutluluğu yaşatsın. Allah yapacağınız her türlü ibadeti kabul etsin. Mekke’de ve Medine’de Ülkemize, İlçemize ve tüm İslam alemine dua ediniz. Hepinize hayırlı yolculuklar diliyorum" dedi. 

Törende islam dininin beş şartından biri olan hac görevini, imkanı olan her Müslüman'ın yerine getirmesi gerektiğine işaret eden Adilcevaz Müftü Vekili Muharrem Kömürçen, kutsal topraklara ilçemizden Diyanet İşleri Başkanlığımız ve özel şirketlerle birlikte 26 hacı adayımız gidecek. Cenab-ı Allah yapacağınız ibadetlerinizi kabul eylesin, sağlık ve sıhhat içerisinde gidip gelmeyi nasip etsin. Kura sonucunda seçilen hacı adaylarımız bu görevi yaptıklarında annelerinden doğduğu ilk gün gibi tertemiz günahsız olarak dönme fırsatı yakalamışlardır. Bunu hacı adaylarımızın iyi değerlendirmesi lazım. Hac ibadeti sırasında ve bitiminde ağzınızdan kötü söz çıkmadan sabır göstermek ve bu görevinizi tamamlamak düsturunuz olmalıdır" dedi. 

Duygulu anların yaşandığı hacı uğurlama programı sonrası hacı adayları dualar eşliğinde uğurlandı.
 
Kaynak : Adilcevaz Haber

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.