31 Mart seçiminde sandık görevlilerine verilecek ücretler belli oldu 31 Mart seçiminde sandık görevlilerine verilecek ücretler belli oldu
ANF'den alınan habere göre Serêkaniyê kenti ile El Kaide'lilerin konumlandığı Tel Halaf arasındaki Tuwêmiye köyünde Cuma akşamı YPG ile Irak-Şam İslam Devleti ve El Nusra Cephesi arasında Cuma gecesi çatışmalar başladı. Tiwemiye Köyü, Serêkaniyê'nin 2 km güneyinde bulunuyor.
Saat 23.00'te başlayan çatışmalar sırasında El Kaide bağlantılı gruplar doçka, havan ve top gibi ağır silahlar ile suikast silahı olan Karnas kullandı. Buna rağmen, ilk çatışmalarda 4 El Kaide mensubunun öldürüldüğü bildirildi.
Aynı saatlerde Tel Halaf çevresinde de çatışmalar yaşandı. Burada El Nusra'nın 2 üyesi öldürüldü. El Nusra ve Irak-Şam İslam Devleti'nin attığı toplardan birçoğu sınır kapısına düştü. Ayrıca bazı topların Ceylanpınar'a (Serêkaniya Serxetê) düştüğü öğrenildi. Bu saldırılarda ölen ya da yaralanan olmazken, maddi zarar oluştuğu bildiriliyor.
Sabah saatlerinde de çatışmalar yaşandı. Irak-Şam İslam Devleti'nin bir komutanı YPG güçlerince öldürüldü. Komutanın ismi öğrenilemezken, çatışmalar yerel saatle 09.30 sıralarında şiddetlendi. Çatışmaların sürdüğü sırada iki Türk keşif uçağı da sınır hattında dolaştı.
Rakka bölgesinde yoğun bir Kürt nüfusun olduğu sınır hattındaki Til Ebyad'da (Girê Spî) da şiddetli çatışmalar yaşandı. Irak-Şam İslam Devleti'nin Rakka'dan, Til Ebyad'ın 15 km güneyindeki Celebê Köyü'ne takviye getirdiği istihbaratı üzerine, YPG güçleri bölgeye operasyon düzenledi.
Operasyon sırasında çıkan çatışmalar Susikê, Sarincê köylerine yayıldı. YPG'nin çembere aldığı Celebê Köyü'nde 3 El Nusra üyesi öldürülürken, çatışmaların daha sonra sıçradığı Bigelê Köyü ile Til Ebyad'ın 4 km batısındaki Xelefo benzinliğinde Irak-Şam İslam Devleti'nin 10 üyesi öldürüldü. Çatışmalarda onlarca çete mensubunun da yaralandığı bildirildi. Bölgedeki çatışmaları sürdüğü gelen bilgiler arasında.