Losev

MİT’ten Emniyete IŞİD Uyarısı

Videoyu Aç MİT’ten Emniyete IŞİD Uyarısı
A
a

MİT, Emniyet’e gönderdiği yazıda, Kobane’den çekilmek zorunda kalan IŞİD militanlarının Türkiye’ye sızdığı ve elçiliklere bombalı saldırı yapılabileceği uyarısında bulundu.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Kobane’den çekilmek zorunda kalan IŞİD militanlarının Türkiye’ye sızdığı uyarısında bulundu.
 
MİT’in, Emniyet Genel Müdürlüğü birimlerine gönderdiği yazı şöyle: “Bombalı ve canlı bomba eylemlerinde uzman militanların, Suriye’ye askeri müdahale eden koalisyon güçlerinin daha önceden keşif ve istihbaratı yapılan Ankara ve İstanbul’daki büyükelçilik ve konsolosluk hedeflerine silahlı, bombalı eylem hazırlığında oldukları değerlendirilmekte.”
 
Eylül 2014’te de ABD, Fransa, İngiltere, Polonya, Belçika ve İsviçre, Türkiye’ye seyahat edecek vatandaşlarını “dikkatli olmaları” yönünde uyarmıştı.
 
Danimarka’da sinagoga saldırı
 
Danimarka'nın başkenti Kopenhag’da Charlie Hebdo saldırısının da konu edildiği inanç ve ifade özgürlüğü toplantısına 14 Şubat’ta ateş açıldı, bir kişi öldü, üç polis yaralandı.
 
Toplantıya yapılan saldırının ardından da akşam saatlerinde şehirdeki en büyük sinagoga ateş açılmış, bir kişi ölürken iki polis memuru da yaralanmıştı. Vurulan zanlı, toplantıya da saldıran kişiydi.
 
Norveç’te “barış halkası”
 
Geçen hafta Fransa’daki bir Yahudi mezarlığına saldırılması ve Kopenhag’daki saldırının ardından Norveç’te yaşayan Müslümanlar “barış halkası” oluşturmak için toplanıyor.
 
Washington Post’un haberine, Norveç’te yaşayan Müslümanlar, cumartesi günü Oslo’daki bir sinagog çevresinde toplanarak nöbet tutacak, “barış halkası” oluşturacak. 17 yaşındaki Hajrad Arshad adlı Müslüman gencin başlattığı etkinlik için, Facebook’tan organize ediliyor. 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.