Losev

El-Kaide Teröristlerini Besleyen AKP'dir

A
a

HDP İstanbul İl Örgütü ile HDK İstanbul Meclisi, "Cemevleri terör yuvasıdır" diyen AKP Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner'i protesto etti.

HDP İstanbul İl Örgütü ile HDK İstanbul Meclisi, Galatasaray Lisesi önünde "Cemevleri terör yuvasıdır" diyen AKP Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner'i protesto etmek amacıyla ortak basın açıklaması düzenledi. Açıklamada, "Asıl terör yuvası AKP ve zihniyetidir, cemevleri Alevi halklarının ibadet merkezidir" pankartı taşınarak, "AKP elini inancından çek", "Halklara eşitlik inançlara özgürlük", "Yaşasın halkların eşitliği", "Zorunlu din dersi kaldırılsın" sloganları atıldı. Ortak açıklamayı yapan HDK Yürütme Kurulu üyesi Atilla Özdoğan, AKP'nin Alevi inancına dönük saldırgan tutumlarının yeni olmadığını belirterek, "Başbakan daha önce de cemevleri için 'cümbüşevi' demişti. HDK ve HDP olarak, AKP'nin Alevi inancına dönük bu saldırgan tutumunu kınıyoruz" dedi. "Ortada bir terör yuvası varsa o da AKP'dir" diyen Özdoğan, şöyle konuştu: "Dünyanın en azılı teröristlerini Türkiye'de besleyen, silahlandıran AKP'dir. Eli kanlı El-Kaide teröristlerini Suriye ve Rojava halkını katletmesi için yönlendiren de AKP'dir."
 
Özdoğan, Metiner'in dönüp önce kendisine ve partisine bakması gerektiğini kaydederek, "Eli kanlı katilleri besleyen, salıveren, arka çıkan, silahlandıran, avukatlığını yapan bir partiye başka ne denilebilir ki? AKP; devrimcilere, Alevilere, Kürtlere 'terörist' diyerek kendi katliamlarını, kendi teröristliğini gizlemeye çalışmaktadır" şeklinde konuştu. AKP'nin iktidara geldiği günden beri Alevi halkının inançlarını görmezden geldiğini ve Alevilere zorla Sünni İslam inancını dayattığını belirterek, "Alevi çocuklarına zorunlu din dersi uygulamasıyla Sünni İslam propagandası yapılmaktadır" dedi.
 
Açıklama sloganlar eşliğinde sonlandırıldı.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.