Losev

Bitlis ve İlçelerinde Atatürk'ü Anma Programı

Videoyu Aç Bitlis ve İlçelerinde Atatürk'ü Anma Programı
A
a

Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 76. yıl dönümü nedeniyle Bitlis ve ilçerinde anma töreni düzenlendi.

BİTLİS

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende Atatürk anıtına çelenkler sunuldu. Tören, sirenlerin çalınması, saygı duruşunda bulunulması, bayrakların yarıya indirilmesi ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sona erdi.
Törene Vali Orhan Öztürk, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Halil Şen, İl Emniyet Müdürü Saim İşlek, kurum amirleri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

TATVAN

Tatvan Kaymakamlığı bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayan tören, sirenlerin çalınması, saygı duruşu, bayrakların yarıya indirilmesi ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sona erdi.

 Anma etkinlikleri daha sonra Tatvan Belediyesi Kültür Merkezi’nde çeşitli etkinliklerle devam etti. Program günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılması, öğrencilerin şiir okuması ve çeşitli etkinliklerle devam etti. Programın sona ermesinin ardından Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, Belediye Başkanı Fettah Aksoy ve Tatvan 10. Motorlu Piyade Tugayı Komutanı Tuğgeneral Mustafa

Yılmaz etkinliklerde yer alan öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek onlarla hatıra fotoğrafı çektiler.

GÜROYMAK

Atatürk Anıtına çelenkler sunuldu, Saygı duruşu yapıldı ve akabinde İstiklal Marşımız okundu.
İlçe Kaymakamı Çağlayan Kaya, protokol üyeleri, daire amirleri, okul müdürleri ve öğrencilerin katıldığı programa, Kaymakamlığın Konferans salonunda saat 9:30’da devam edildi. Programa Saygı duruşu, İstiklal Marşımız, Günün anlam ve önemini belirten konuşma, Mustafa Kemal Atatürk'ü anlatan sinevizyon gösterisi, şiirler, ödül töreni ve Atatürk’ün sevdiği türküler ile devam edildi .

10 Kasım Atatürk’ü Anma Etkinlikleri kapsamında yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül verildi. Ödüller şiir, resim ve kompozisyon dalında olup, 1. olan öğrenciler ödüllerini İlçe Kaymakamı Çağlayan Kaya, 2. olan öğrenciler  İlçe Garnizon Komutanı Nedim Dalgıç, 3 olan öğrencilere ise İlçe Emniyet Müdürü Fatih Kızılkaya’nın elinden aldılar. Kapanış konuşmasının ardından program sona erdi.

AHLAT

Hükümet konağı önünde düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na Kaymakamlık, Belediye ve Garnizon Komutanlığı çelengi sunuldu. Hükümet konağı önünde düzenlenen tören, sirenlerin çalınması, saygı duruşu, bayrakların yarıya indirilmesi ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sona erdi. Daha sonra Ahlat Merkez Yatılı Bölge Okulu konferans salonunda düzenlenen anma programına geçildi. Burada Sadullah Gencer Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından okulun öğretmenlerinden Duygu Açıkel, tarafından günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yapıldı. Düzenlenen anma programı Atatürk’ün hayatı ve ilkelerinin anlatılması, “Atatürk” konulu sinevizyon gösterisi, öğrenciler tarafından şiirler okunması, oratoryu sunumu ve Atatürk’ün sevdiği şarkıların seslendirilmesiyle son buldu. Düzenlenen törene Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbüyükoğlu, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ahmet Zafer Bayram, Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban, kurum amirleri, vatandaşlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

ADİLCEVAZ

Anma programı ilk olarak Belediye Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasıyla başladı.

Buradaki töreninin ardından İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen programda öğrenciler tarafından Atatürk’ün hayatı anlatıldı ve Atatürk konulu şiirler ve şarkılar seslendirildi.

Daha sonra günün anlam ve önemini belirten şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Anma programına, Adilcevaz kaymakamı Özer Özbek, Belediye başkanı Necati Gürsoy, Adilcevaz Cumhuriyet başsavcısı Kemal Aktaş, İlçe emniyet müdürü Davut Küçüker, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mesut Başkurt, BEÜ Adilcevaz Meslek Yüksek Okulu Müdürü Murat Çelik, Ak Parti ilçe başkanı A. Hamdi Tutçu, İlçe milli eğitim müdürü Kurbani Özdaş, kamu kurum amirleri, Oda ve dernek başkanları, muhtarlar, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

HİZAN

Hükümet Konağı önündeki  Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan tören, sirenlerin çalınması, saygı duruşunda bulunulması, bayrakların yarıya indirilmesi ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sona erdi.
 
Ardından program, İlçe Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Atatürk'ü Anma Programı" ile devam etti.
 
Program, öğrencilerin okuduğu şiir ve makalelerin ardından sona erdi.
 
Etkinliklere, İlçe Kaymakamı Sedat İnci, Cumhuriyet Başsavcısı Ufuk Serli, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kadir Duvan, kurum amirleri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.