DEM Bitlis Belediye
Losev

Bitlis ve İlçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları yapıldı

Videoyu Aç Bitlis ve İlçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları yapıldı
A
a

Bitlis ve ilçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında tören düzenlendi.

BİTLİS

İsmail Eren Spor Kompleksinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Türkiye Cumhuriyeti'nin hiçbir zaman zeval görmeyeceğini söyledi. Çınar, "Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi 'Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.' Türkiye Cumhuriyeti dünyanın ve insanların geleceğiyle barış ve insanlığın huzuru için çok gereklidir. Türkiye, Müslüman olan ve olmayan mazlumların, Müslüman ve ulusların dualarını aldı, onların umudu oldu" diye konuştu.

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasının ardından, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen sportif yarışmalarda dereceye girenlere ödüller verildi.

ADİLCEVAZ

Belediye Meydanında düzenlenen kutlama programı; Kaymakam Muhammed Evlice ve Belediye Başkanı Necati Gürsoy'un halkın ve öğrencilerin bayramını kutlamasının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Minik öğrencilerden çiçek alan Adilcevaz Kaymakamı Muhammed Evlice, cumhuriyetin 93'üncü yıl dönümünü kutlamanın sevincini yaşadıklarını ifade etti. Evlice, "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93'üncü yıl dönümünü kutlamanın gurur ve coşkusu içerisindeyiz. Cumhuriyet yüce milletimizin büyük bir kahramanlık ve inançla yaptığı Kurtuluş Savaşının zaferle sonuçlanmasıyla kurulmuştur. Her türlü imkansızlık içerisinde varoluş mücadelesi veren milletimiz; azminin, inancının, birlik ve beraberliğinin ne kadar büyük bir güç olduğunu, milli iradesinin karşısında hiçbir gücün duramayacağını bütün dünyaya göstermiştir. Cumhuriyetimiz aralıklarla içeriden ve dışarıdan hainlerin saldırılarına maruz kalmasına rağmen her defasında bu saldırıların üstesinden gelmiştir. Bugün Türkiye Cumhuriyeti artık her alanda dev atılımlar gerçekleştirmiştir. Başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının ve bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ebediyete intikal eden şanlı gazilerimizi sonsuz şükran duygularıyla rahmetle yad ediyor, saygıdeğer Adilcevaz halkının ve aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum" dedi.

Öğrenciler tarafından okunan şiirlerin ardından; resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri takdim edilmesinin ardından, protokolün halaylar çekmesinin ardından program sona erdi.

Programa Adilcevaz Kaymakamı Muhammed Evlice, Belediye Başkanı Necati Gürsoy, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Savaş Dalgıç, Cumhuriyet Başsavcısı Mutlu Çakmak, Adilcevaz Meslek Yüksekokulu Müdürü Murat Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Beşkardeş, belediye meclis üyeleri, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

GÜROYMAK

Fatih İlkokulu bahçesinde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan ilçe Kaymakamı Muharrem Eligül, Türkiye Cumhuriyeti'nin 93 yıldır karşısına çıkan zorlukların üstesinden gelerek yoluna devam ettiğini söyledi.

15 Temmuz'daki darbe girişimi karşısında milletin ortaya koyduğu mücadele ruhunun Türkiye Cumhuriyeti'nin bekasının en büyük teminatı olduğunu ifade eden Eligül, vatana ve beraberliğe kast edenlerin başarılı olamayacağını kaydetti.

Program, farklı branşlarda dereceye giren sporcuların ödüllendirilmesiyle sona erdi.


HİZAN

Hizan Kültür Merkezi Konferans salonunda gerçekleşen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Töeren katılanların bayramını kutlayan Hizan Kaymakamı Bülent Hamitoğlu konuşmasında, Türk Milletinin tarihteki en parlak başarılarından biri olan Cumhuriyetin 93. yılını birlikte kutlamanın mutluluk, çoşku ve heyecan içinde olduğunu söyledi.

Kaymakam Hamitoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: 

"Üzerinde bulunduğumuz coğrafya tarihin her döneminde politik, stratejik, ve ekonomik cazibe merkezi olmuştur. Bu nedenle zorlu bir coğrafya olarak bilinmektedir. yaşadığımız bu zorlu coğrafyada var olabilmenin, Büyümenin, güçlü ve mutlu olabilmenin temel koşulu birlik ve beraberlik bilincine sahip olmaktır.Tarihte bu birlikteliğin bir çok örneği vardır. Bunun en son örneği 15 Temmuz gecesinde yaşanmıştır. 15 Temmuz Gecesinde Ülkemizin birliğini ve beraberliğini bozmak isteyen Ülkemizi parçalamak isteyen hainler aziz milletimizin göstermiş olduğu inanç cesaret ve fedakarlıklar karşısında emellerine ulaşamamıştır."

Tören Hizan Merkezi Yatılı Bölge Okulu öğrencilerinin cumhuriyet konulu şiir ve türküleri okumasıyla son buldu.

MUTKİ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 93’üncü yıl dönümü Mutki YBO’da gerçekleşen törenle kutlandı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Törende konuşan İlçe KaymakamI Mehmet Kılıç, "Cumhuriyet çağdaş hukuka dayalı bir devlet rejimi olduğu kadar vatandaşı içinde bir yaşam tarzını ifade etmektedir. Öyle ki, kadının erkekle eşit hale gelmesini, toplumsal ve kamusal hayatta hak ettiği yeri almasını sağlayan Cumhuriyettir.Kısacası Cumhuriyet çağdaşlaşmadır.Milletimiz,Cumhuriyetle mutludur. Ve bu gün geldiğimiz noktadan daha ileri ufuklara ancak Cumhuriyetle varılabileceğinin de bilincindedir" dedi.

Ardından öğrenciler tarafından çeşitli şiirler okundu. Mutki Atatürk ilköğretim Okulu öğrencilerinin halk oyunları gösteri sundu. resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere İlçe KaymakamI Mehmet Kılıç tarafından ödülleri takdim edildi.

TATVAN

Kaymakamlık makamında tebriklerin kabul edilmesiyle başlayan tören, Belediye Kültür Merkezi'nde saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Törende günün anlam ve önemiyle ilgili Vali Yardımcısı Kamil Güzel'in yaptığı konuşmanın ardından öğrenciler şiirler okudu.

Farklı branşlarda dereceye giren sporculara ödüllerin verilmesiyle tören sona erdi.

Törene, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Abdusselam Esen, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Kavaklı ve kurum amirleri katıldı.

AHLAT

hlat Kaymakamlığı önündeki Atatürk büstüne çelenklerin sunulmasıyla başlayan kutlamalar, bugün Ahlat Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu'nda devam etti. Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ve Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban; öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, "Tüm ülke olarak Cumhuriyeti kutlamak için ellerimizde bayrak göğsümüzde coşku ile salonlardayız, stadlardayız, meydanlardayız, bir ve beraberiz. Fakat hiçbirşey bedeli ödenmeden olmadı. Bu bedel hiç de ucuz değildi. Buralara çok uzun ve meşakkatli yollardan geldik.Şairin; 'Kalk yiğidim yine dağ başını duman aldı, Parçalandı bir kıt'anın toprakları, Arslan payını Arslan olmayanlar aldı.'dediği günlerden geldik bugünlere. Bayramımızı bu duygu ve düşüncelerle tebrik ediyor, dünya durdukça bu bayramların yepyeni meydanlarda, yepyeni sınırlarda, yepyeni ufuklarda ve yepyeni umutlarla sürüp gitmesini diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

Konuşmanın ardından program, öğrenciler tarafından ilçede düzenlenen yarışmalarda ödül almış şiirlerin okunmasıyla devam etti. 29 Ekim ve Cumhuriyet konulu yarışmalarda ödül almış öğrencilere protokol tarafından ödülleri takdim edildi. Halkoyunları ve tiyatro gösterisi ile birlikte kutlama töreni sona erdi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.