DEM Bitlis Belediye
Losev

Bitlis ve İlçelerinde 10 Kasım etkinlikleri düzenlendi

Videoyu Aç Bitlis ve İlçelerinde 10 Kasım etkinlikleri düzenlendi
A
a

10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk'ün, ebediyete intikalinin 78'inci yılında Bitlis ve İlçelerinde düzenlenen törenlerle anıldı.

BİTLİS

Cumhuriyet Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören, Bitlis Valiliği ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin konulmasıyla başladı.

Törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve bayraklar yarıya indirildi.

Bitlis Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda devam eden programda öğrenciler şiir okudu ve Atatürk'ün sevdiği türküleri seslendirdi.

Törene, Vali AHMET ÇINAR, Belediye Başkan Vekili Oktay Güzelkaya, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Gezer, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Fuat Güney, siyasi parti ve sivil tolum kuruluşu temsilcileri ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

TATVAN

Tatvan Kaymakamlığı bahçesindeki Atatürk Anıtına çelenklerin bırakılmasıyla başlayan tören, iki dakikalık saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşı okunması ve bayrakların yarıya indirilmesiyle sona erdi. Programın ikinci bölümü ise Tatvan Belediyesi Kültür Merkezi'nde devam eden törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okunması ile devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından, Tatvan Uluer İlkokulu koordinatörlüğünde devam eden anma töreni, şiirlerin okunması ve Atatürk'ün hayatından kesitlerden oluşan slayt gösterisiyle son buldu.

Törene, Bitlis Vali Yardımcısı Tatvan Kaymakam Vekili Kamil Güzel, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, İlçe Milli eğitim Müdürü Abdullah Yüzer, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Kavaklı, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Tören kapsamında, ilçedeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda da aynı anda anma programı düzenlendi.

AHLAT

Ahlat'taki program sabah Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk büstüne çelenklerin bırakılması ile başladı. Daha sonra siren sesiyle birlikte Atatürk'ün manevi huzurunda 2 dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı okundu. Anma programı daha sonra Ahlat Halk Eğitimi Merkezi Ertuğrul Gazi Konferans Salonunda devam etti. Burada ki program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Ahlat Sadullah Gencer Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerinden Ebru Erdem yaptı. Yapılan konuşmanın ardından okul öğrencileri tarafından şiirler ve Atatürk'ten anılar okundu. Program slayt gösterisinin ardından Atatürk'ün sevdiği türküler ve oratoryo gösterisiyle birlikte sona erdi.

Düzenlenen programa Bitlis Vali Yardımcısı Ahlat Kaymakam Vekili Hakan Şeker, İlçe Jandarma Komutanı yüzbaşı Ahmet Zafer Bayram, Ahlat Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban, kurum amirleri, bazı okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

MUTKİ

Kaymakamlık önünde bulunan Atatürk Anıtına İlçe Kaymakamı Mehmet Kılıç ve Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Nuri Ayyıldız tarafından çelenk sunulması ile başladı. Atatürk'ün 78 yıl önce ebediyete intikal ettiği saat olan 09.05'te siren sesi ile 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Çelenk sunma töreni sonrası Mutki YBO Konferans Salonu'nda saat 10: 00' da Atatürk'ü anma programı düzenlendi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam etti. Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Mutki Anadolu İmam Hatip Lisesi Okulu öğretmenlerinden Murat Demir yaptı. Öğrenciler koro eşliğinde, Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendirirken, şiirler okudular. Düzenlenen anma programı Atatürk'ü anlatan kısa bir film gösterimi ile sona erdi.

Törene kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

GÜROYMAK

Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende Atatürk Anıtına çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Güroymak Yatılı Bölge Ortaokulu Konferans Salonunda devam eden programda öğrenciler tarafından şiirler okundu ve Atatürk'ün anıları anlatıldı.

Program slayt gösterisinin ardından Atatürk'ün sevdiği türküler ve oratoryo gösterisiyle sona erdi.

Törene Kaymakam Muharrem Eligül, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Bilgin, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Murat Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Sabaz, kurum amirleri, askeri erkan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, vatandaşlar ile öğrenciler katıldı.

HİZAN

Hükümet Konağı bahçesindeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törende, saat 09.05'te çalınan siren eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından program, Hizan Kültür Merkezinde devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapıldığı programda Atatürk'ün biyografisi okunarak sinevizyon gösterildi.

Törende şiirler okundu ve Atatürk'ün sevdiği şarkılar seslendirildi.

ADİLCEVAZ

Belediye meydanında düzenlenen kutlama programında Kaymakam Muhammed Evlice, Cumhuriyetin 93’üncü yıldönümünü kutlamanın sevincini yaşadıklarını ifade ederek, "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93’üncü yıldönümünü kutlamanın gurur ve coşkusu içerisindeyiz. Cumhuriyet yüce milletimizin büyük bir kahramanlık ve inançla yaptığı kurtuluş savaşının zaferle sonuçlanmasıyla kurulmuştur. Her türlü imkansızlık içerisinde varoluş mücadelesi veren Milletimiz azminin, inancının, birlik ve beraberliğinin ne kadar büyük bir güç olduğunu, milli iradesinin karşısında hiçbir gücün duramayacağını bütün dünyaya göstermiştir. Cumhuriyetimiz aralıklarla içeriden ve dışarıdan hainlerin saldırılarına maruz kalmasına rağmen her defasında bu saldırıların üstesinden gelmiştir. Bugün Türkiye Cumhuriyeti artık her alanda dev atılımlar gerçekleştirmiştir. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının ve bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden şanlı gazilerimizi sonsuz şükran duygularımla rahmetle yad ediyor, saygıdeğer Adilcevaz halkının ve aziz milletimizin Cumhuriyet bayramını kutluyorum" dedi.

Programa, Adilcevaz Kaymakamı Muhammed Evlice, Belediye Başkanı Necati Gürsoy, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Savaş Dalgıç, Cumhuriyet Başsavcısı Mutlu Çakmak, Adilcevaz Meslek Yüksekokulu Müdürü Murat Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Beşkardeş, belediye meclis üyeleri, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Öğrenciler tarafından okunan şiirlerin ardından, resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri takdim edilmesinin ardından program sona erdi. 

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.