Losev

AKP'li Kalkan da İstifa Etti

A
a

AKP'li vekiller Ertuğrul Günay, Erdal Kalkan ile Haluk Özdalga'nın dün akşamki AKP MYK toplantısıyla Disiplin Kurulu'na sevk edilmeleri ardından İzmir Milletvekili Kalkan, Twitter'dan yaptığı açıklamada partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun ardından hükümet partisi AKP'nin içindeki gerilim sürüyor. AKP İzmir Milletvekilleri Ertuğrul Günay, Erdal Kalkan ile Ankara Milletvekili Haluk Özdalga dün akşam partiden ihraç edilmeleri talebiyle Müşterek Disiplin Kurulu'na sevk edildi. AKP'den yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi: "Partimiz İzmir Milletvekilleri Sayın Ertuğrul Günay, Sayın Erdal Kalkan ile Ankara Milletvekili Sayın Haluk Özdalga'nın, son zamanlarda, parti disiplinine ve politikalarına, temel ilkelerimize ve hükümet icraatlarına aykırı, partimizi ve hükümetimizi tahkir ve tezyif edici sözlü ve yazılı beyanlarından dolayı, tedbirli olarak kesin ihraç edilmeleri talebiyle Müşterek Disiplin Kurulu'na sevk edilmelerine MYK'mız tarafından karar verilmiştir."

Günay: İstenmediğimiz yerde durmayız

İhraç talebiyle disipline sevk edilen AKP'li Günay, "Yolsuzluklara karşı çıktığımız için istenmiyoruz, istenmediğimiz yerde durmayız" dedi. Günay'ın yine twitter hesabı üzerinden 2012 yılına ait bir haberde yer alan, "İnanılmaz lobiler oluşuyor, rant açgözlülüğü İstanbul'u bir ahtapot gibi sarmaya başladı" şeklindeki kendi açıklamasını "hatıra" diyerek sunması da dikkat çekti. 

Kalkan istifa etti

İzmir Milletvekili Kalkan, Twitter'dan yaptığı açıklamada partisinden istifa ettiğini duyurdu. Kalkan istifasını şu sözlerle dile getirdi: "Siyasi partiler kimsenin babasının çiftliği değildir. Hele Sn Tayyip Erdoğan'ın değil, onlar milyonlarca insanın yarattığı sosyal varlıklardır. Hükümet ve iktidar ve parti disiplini yolsuzlukları, hırsızlıkları, soygunu engellemek için vardır. Bu iş burada bitmez. Yüce Halkımız herşeyi görüyor. Hakem Halkımız olsun. Kurtuluş savaşı yapan bu Halk bunu da çözer. Kalkınma Partisinden istifa ediyorum. Biliniz ki Dünya dönüyor Halkımızda aptal değil, yolunuz kapalıdır."

Kalkan'ın Cemaat'le dershane tartışmasından bu yana AKP'den istifa eden 5. milletvekili oldu. 

Daha önce de İdris Bal, Hakan Şükür, Erdoğan Bayraktar ve İdris Naim Şahin AKP'den istifa etti. AKP'nin parlamentodaki sandalye sayısı 322'ye düştü.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.