Güroymak'ta Göktaş ve Tuzğu aileleri barıştırıldı Güroymak'ta Göktaş ve Tuzğu aileleri barıştırıldı
Diyarbakır Dicle Kaymakamlığı'ndan Güroymak Kaymakamlığı'na atanan Kaya, görevinin ilk gününde ziyaretleri kabul etti. İlçede görev yapan basın mensupları tarafından da ziyaret edilen Kaya, daha önce Bitlis'i görme şansının olduğunu ifade ederek, 'Bir önceki Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz akrabam olması münasebetiyle kendisini ziyarete gelmiştim. Son kararname ile Dicle Kaymakamlığı'ndan Güroymak Kaymakamlığı'na atandım. Tabi Diyarbakır konum itibariyle buradan çok farklı bir yer. İnşallah Güroymak'ta projelere ağırlık vereceğiz. Öncelikle devlet her zaman vatandaşının menfaatini düşünecektir. Bu konuda kimsede hiçbir şüphe olmasın. Artık devletin misyonu da değişti. Vatandaşa şefkati ve güler yüzlülüğüyle yaklaştığı kadar menfaatini de düşünüyor' dedi.
Özellikle fakir ve yardıma muhtaç vatandaşlara birçok proje hazırlamayı düşündüklerini söyleyen Kaya, 'İlk görev yerim olan Afyonkarahisar'da hayvancılık çok yaygındı. Orada saanen keçiciliği ilk başlatan biz olduk. Halende arayanlar oluyor, tebriklerini ve teşekkürlerini söylüyorlar. Sürekli devletten yardım isteyen insanların iş ve meslek sahibi olduklarını duymak bizleri memnun ediyor. Aşk ve şevkimizi kaybetmedik. Bu çalışmalarımızı Diyarbakır'da da devam ettirelim dedik. Diyarbakır'ında kendine göre fiziksel ihtiyaçları oldu. Orada da birçok proje hazırladık. Fakir vatandaşlarımıza Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız tarafından ev yaptırdık. Bu çok büyük bir teveccüh arz etti. İnşallah bu bir birinden güzel projelerimizi ilçemizde de devam ettireceğiz. Güroymak'ın da kendine göre fiziksel ihtiyaçları olduğunu biliyoruz. İmkanlar dahilinde biz ihtiyaçları değerlendirip uygun olan projelere ağırlık vererek ilçemizi kalkındıracağız. İnşallah hem kamu personellerimizle hem basınımızla köylerimizle muhtarlarımızla halkımızla toplumun tüm kesimiyle birlikte hareket edeceğiz. Hem bu ilçenin problemlerini tespit edip hem de onlara çözüm bulmak açısından inşallah ortak ve beraberce çalışacağız' şeklinde konuştu.
İlçenin tanıtımı ve yapılan hizmetlerin halka duyurulması bakımından duyarlılık gösterdiklerini belirten basın mensupları ise, Kaymakam Kaya'nın yapacağı hizmetlerde basın olarak üzerlerine düşen her görevi en iyi şekilde yerine getireceklerini söylediler.