DEM Bitlis Belediye
Losev

Yaban hayvanları için Süphan Dağı eteklerine yem bıraktılar

Videoyu Aç Yaban hayvanları için Süphan Dağı eteklerine yem bıraktılar
A
a

Adilcevaz ilçesinde hafta içi etkili olan kar yağışının ardından, Süphan Dağı eteklerine yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için yem bırakıldı.

Van Gölü Aktivistleri Derneği, öncülüğünde ilçeye bağlı Aydınlar beldesinde dernek üyeleri ve vatandaşlar tarafından ot, kemik, ekmek ve buğdaydan oluşan yiyecekler Süphan Dağı eteklerine bırakıldı.

Van Gölü Aktivistleri Bitlis temsilcisi Orhan Emen, bu yıl ilçeye yağan ilk yoğun kar yağışının ardından yaban hayvanları için doğaya yem bıraktıklarını ifade ederek, “Bugün Adilcevaz ilçemizin Aydınlar beldesinde dernek üyeleri ve halkımızla birlikte Süphan Dağı eteklerine soğuk havalarda yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için ot, kemik, ekmek ve buğday gibi yiyecekler bıraktık. Son günlerde bölgemizde dondurucu soğuklar etkisini göstermektedir. Bu nedenle doğadaki hayvanları da düşünmemiz gerekir. Bizde bu kapsamda elimizden geldiğince doğadaki hayvanlara yardımcı olmaya çalışıyoruz.

Van Gölü Aktivisleri Derneği olarak sadece Van Gölü’nü değil doğadaki hayvanları da düşünüyoruz. Bölgemizdeki insanlarında doğadaki bu hayvanlara sahip çıkmaları gerektiğini düşünüyorum. Herkese bu hayvanlar için doğaya yem bırakmalarını tavsiye ediyorum” dedi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.