Elazığ’ın Alacakaya ilçesi Kayaönü mevkiinde, Polay Madencilik'e ait krom madeninde sabah saat 09.30 sıralarında göçük meydana geldi. Olay sırasında içeride bulunan 4 işçiden 3’ü kendi imkânlarıyla kurtulurken, 45 yaşındaki Hasan Coşkun göçük altında kaldı.
Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye AFAD, UMKE, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Göçük altında kalan işçiye ulaşmak için başlatılan arama kurtarma çalışmaları 7 saat sürdü. Yoğun çabaların ardından işçi Hasan Coşkun’un cansız bedenine ulaşıldı.

Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu olay yerinde yaptığı açıklamada, "Öncelikle geçmiş olsun dileklerini iletiyorum. Sabah gerçekleşen kazada göçük altında kalan işçimizin cansız bedenine tahlisiye ekiplerimiz AFAD ekiplerimiz ulaşmış durumdalar. Birazdan çıkartacağız. Öncelikle ailesinin ve ilimizin başı sağ olsun diyorum. Yaklaşık 7 saat süren bir çaba sonucunda çıkarıldı. Çünkü içerideki malzeme oldukça yumuşaktı. Bu anlamda da bizim tahlisiye ekiplerimiz olağanüstü bir gayret sarf ederek bu çalışmayı gerçekleştirdiler. Tekrar hem ailesine hem sevenlerine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.






