Tatvan’da otomobilin çarptığı yaya hayatını kaybetti Tatvan’da otomobilin çarptığı yaya hayatını kaybetti
Van Gölü'nün hastalık yuvası haline geleceğinden endişe duyduklarını belirten vatandaşlar Tatvan Belediyesi'nin önlem almamasından yakındılar.

Van Gölü'nü temiz tutabilmek için sivil toplum kuruluşları, dernekler, üniversiteler, öğrenciler ve vatandaşlar zaman zaman temizlik kampanyası yaparken, Tatvan Belediyesi'ne ait mezbahaneden hayvan atıklarının olduğu gibi Van Gölü'ne atılan atıklara anlam veremeyen vatandaşlar Van Gölü'nün kelle paçadan geçilmediğini söylediler.

Konu hakkında ilgili kurumları göreve davet eden vatandaşlardan Ferhan Çelebi, 'Bir zamanlar Van Gölü hastalıklara şifa olurken, şuan hastalık saçmaya başladı' dedi.

Görüldüğü gibi Van Gölü sahili, Tatvan Belediyesi'ne ait mezbahanede kesim yapan kasapların suya bilinçsiz olarak attığı hayvan atıklarıyla dolu olduğunu belirten Çelebi, şöyle konuştu;

'görüldüğü gibi Van Gölü mezbahaneden atılan hayvan leşleri, sakatatları ve hayvan gübreleriyle dolu. Bir zamanlar Van Gölü bir çok hastalığa şifa olurken, şuanda hastalık saçmaya başladı. Sayın yetkililer kelle paçayı hazırlamışlar, ama çatalla kaşığı göndermeyi unutmuşlar. Bir zahmet ellerinden geldiğince Van Gölü'ne erken el atıp bu kelle paçayı hep birlikte temizleyelim temiz bir Van Gölü'müz olsun.'

Kirden ve mezbahane atıklarından Van Gölü'nün renginin değiştiğini ifade eden diğer vatandaşlar da, Tatvan sahilinin pislikten geçilmediğini söyleyerek bir an önce önlem alınmasını istediler.

Konuyla ilgili gazetecilere açıklama yapmaktan kaçınan Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, mezbahane atıklarıyla ilgili yeni bir proje hazırlamaları gerektiğini vurguladı.