Losev

Uğur Oto Milletvekili Aday Adaylığını Açıkladı

Videoyu Aç Uğur Oto Milletvekili Aday Adaylığını Açıkladı
A
a

TBMM’de üç dönemdir görev yapan Uğur Oto, Milletvekili Aday Adaylığını açıkladı.

2005 yılından bu yana TBMM’de görev yapan Uğur Oto,  istifa ederek AK Parti Bitlis Milletvekili Aday Adayı oldu. 1970 Bitlis doğumlu olan Uğur Oto, Bitlis’in köklü ailelerinden Oto ailesine mensup. Üniversitede ekonomi eğitimi gören Oto, 1995 yılında uluslararası ölçekte bir şirkette Kurumsal İlişkiler Direktörü olarak iş hayatına başladı.


TBMM’de iki yasama dönemi boyunca dönemin Bayındırlık ve İskan Bakanı AK Parti Bitlis Milletvekili Zeki Ergezen ile birlikte çalışan Oto, daha sonra AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı-Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu’na danışmanlık yapmaya başladı.

AK Parti’nin siyaset kültürüne sahip insanlarla çalışmanın kendisi için büyük bir şans olduğunu belirten Oto; “Şimdiye kadar bulunduğum görevlerde her zaman memleketime hizmet etme olanağı buldum. Köklerimin olduğu memleketimden hiçbir zaman kopmadım. Danışmanlık yaptığım dönemde de Bitlisli hemşehrilerimle teşrik-i mesaimiz oldu. Bundan sonra da hemşehrilerime siyasi birikim ve tecrübelerimle daha iyi hizmet edeceğime inanıyorum. “dedi.

Oto, milletvekili olmak istemesinin nedenini şöyle açıkladı: “Hacı Bayram-ı Veli Hazretleri’nin çok sevdiğim bir öğüdü vardır: ‘Gönlü taş olanın şehri taş, gönlü aşk ile dolu olanın şehri gülistan olur’ der. İşte bu söz benim düsturum oldu diyebiliriz. Bilirsiniz, Bitlis de bir anlamda hem taşların hem de bağların şehridir. İşinin ehli ustalarca yontulan taşlarla inşa edilen bu şehir,  yıllardır kıymet bilen, gönlü zengin, sohbeti hoş Bitlisliler ’in yurdu yuvası olmuştur. Şimdi, hep beraber bu kadim şehrin ruhunu yeniden canlandırma zamanıdır. “

“Gelin Bitlis’i Şehr-i Gülistan yapalım…

Siyasette fazla hayalci olmamak gerektiğini ifade eden Oto, “Fakat kimi zaman da ideallerin gerçekleşmesi için gerçekçi hayaller kurmak da gerekir. Buradan hemşehrilerime, özellikle de Bitlisli genç arkadaşlarıma sesleniyorum. Gelecekten umutlu olsunlar.  AK Parti çatısı altında, Yeni Türkiye hedefinde yeni bir geleceğe sahip olacaklarının bilincinde olsunlar. Bu vesileyle hemşehrilerime can-ı gönülden selam ve sevgilerimi iletiyor, desteklerini bekliyorum” diye konuştu.

Kaynak : Bitlis Haber13 / Haber Merkezi

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.