Hava sıcaklığının artmasıyla birlikte insanlar, serinlemek için su aktiviteleri yapmayı tercih ediyorlar. Ancak yüzme antrenörü Ahmet Pözüt, özellikle nehir ve göletlerde tehlikeli boğulma vakalarına karşı uyarıyor ve yüzme bilinse bile tehlikeli ve yasak olan yerlerden uzak durulması gerektiğini belirtiyor.
"Yüzme bilmeyen hiçbir şekilde suya girmemeli"
Yüzme Antrönürü Ahmet Pözüt
Boğulma vakaları Ölümle sonuçlanabileceğinden, gölet ve nehirlerde serinlemek isteyenlere tavsiyelerde bulunuyor. Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, suda boğulma vakaları önlenebilir yaralanmalar arasında ölüme sebep olan üçüncü nedendir. Bu nedenle gölet ve nehir kenarlarında tehlikeli ve yasak olan yerlerde kesinlikle suya girilmemesi gerekiyor.
Pözüt, "Yüzme hayati bir spordur ve yüzme bilmeyen bir insanın kesinlikle tek başına hiçbir şekilde suya girmemesi gerektiğini ifade ediyoruz. Kişi yüzme bilmiyorsa simit veya benzeri araçlarla da suya girmemesini tavsiye ediyoruz. Kum ocakları gibi alanlardan uzak durmak gerektiğini de ekliyoruz. Akan su, akmayan ve duran suya göre daha az tehlikelidir. Yüzme kurslarında binlerce öğrenciye eğitim verdik ve boğulma vakalarının önlenmesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.
Ayrıca, yüzmede performans olarak iyi ve nitelikli olarak gördüğümüz sporcularımızı geliştirmeye yönelik ek antrenmanlar yaptırıp, performans sporcusu olarak bölge müsabakalarına ve Türkiye şampiyonalarına hazırlamak niyetindeyiz." şeklinde konuştu.
"Tehlikeli ve yasak olan bölgelerde kesinlikle suya girilmemesi gerektiğine dair uyarıyı dikkate alarak, su aktiviteleri ile serinleyebilir ve keyifli zaman geçirebilirsiniz." (İLKHA)




