Tatvan'da silahlı saldırı sunucu 1 kişi yaralandı Tatvan'da silahlı saldırı sunucu 1 kişi yaralandı
Tatvan Kaymakamlığı olarak kolu kopan küçük Hamza ile ilgili tedavi işlemlerini devam ettirdiklerini kaydeden Kaymakam Erkan, 'Hamza ve kardeşi Asiye ile ilgili durum kaymakamlığımızca takip edilmektedir. 5 yaşındaki Hamza'nın kolunun kesilmemesi için devam eden tedavi süreci kapsamında planlanan işlem sinirsel rekanstrüksiyon işlemidir. Bu işlemde de başarı oranı yüzde 40-50 civarındadır.

Olayın meydana geldiği tarihte konunun aciliyetine binaen Sayın Valimizin talimatıyla hasta helikopterle Erzurum iline sevk edilmiştir. Böylelikle tedavi süreci devam eden hasta için, İzmir ilinde özel bir hastane ve Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi ile kaymakamlığımız iletişim halindedir. Bazı basın-yayın organlarında yayınlandığı üzere tedavi süreci için 70 bin TL gibi bir rakam söz konusu olmayıp kaymakamlığımızca aileye ve hastalara her türlü destek verilmektedir. Silver Russel Sendromu hastası kardeşi Asiye Tarhan ise Tatvan Devlet Hastanesi'nce takip altında tutulmakta ve tedavi süreci devam etmektedir. Hasta gerektiği takdirde Ankara Hacettepe Üniversitesi Çocuk Metabolizma Hastalıkları Polikliniği'ne sevk edilecek, gidiş-geliş-konaklama konusunda hastaya her türlü yardım ve destek sağlanarak tedavi süreci kaymakamlığımızca takip edilecektir.

Son günlerde konu ile ilgili basın-yayın ve sosyal medyada çıkan ve gerçeği yansıtmayan haberler sebebiyle kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla bu açıklama yapılmıştır. Bu tür vakalarda insanımızın sağlık ihtiyacını karşılayacak her türlü imkanı altyapıya sağlık teşkilatımız sahiptir. Sosyal devlet anlayışı bunu gerektirir. Bu konularda her türlü imkan insanlarımız için seferber edilecektir' dedi.

Editör: Haber Merkezi