Losev

Tatvan'da Halk Oyunları Yarışması Başladı

A
a

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından 28 Nisan tarihinde Bitlis'in Tatvan ilçesinde yapılacak olan Halk Oyunları Grup (Bölge) Yarışması bu gün yapılan kortej yürüyüşüyle başladı.

11 ilden 40 ekibin katılımıyla gerçekleşecek olan yarışmalar öncesi bugün Bitlis, Ankara, İstanbul, İzmir, Hakkari, Şırnak, Siirt, Muğla, Yozgat, Sakarya ve Muğla illerinden Tatvan ilçesine gelen folklor ekipleri yaptıkları Bitlis gezisinin ardından Tatvan ilçesinin Van Gölü sahilinde bir kortej yürüyüşü düzenledi.

Bitlis Valisi Veysel Yurdakul'un da katılımıyla gerçekleştirilen kortej yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu. Yürüyüşün ardından ekipler için Van Gölü üzerinde feribot turu düzenledi. Feribot gezisi sırasında ekipler Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde uzun süre halaylar çektiler.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Hayri Gürhan Ozanoğlu halk oyunlarının bir ayağının da Tatvan'da yapılacağını belirterek, "Tatvan ve her şey çok güzel. İnşallah yarışmalarda güzel geçecek. Gelen ekipler 8 dakikalık gösteri sunacaklar. Burada iyi olan ekipleri finallere göndereceğiz. Tüm ekiplere şimdiden başarılar diliyorum." dedi.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonunun büyük bir aile olduğunu belirten Federasyon Başkanı Ozanoğlu, "Burada yapılan yarışmalardan sonra bu büyük aile artık Tatvan'ı unutmayacak burada güzel anılarımız olacak. Biz yarın öbür gün yönetimimizi gençlerimize vereceğiz. İnşallah bu geçlerimizde gerek illerimizin gerekse ülkemizin tanıtımını en güzel şekilde yapacaklar." diye konuştu.

Tatvan Kaymakamı Murat Erkan da, yapılan etkinliğin önemine vurgu yaparak, yarışmaya 900 civarında sporcunun katılması beklendiğini söyledi.

Halk Oyunları Grup (Bölge) Yarışmasının Tatvan'da yapılacak olmasının son derece önemli olduğuna işaret eden Kaymakam Erkan,

"Yarışma Bitlis Valiliği, Tatvan Kaymakamlığı, Tatvan Belediye Başkanlığı ile Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecektir. İlçemizde yapılacak olan yarışmanın ilimizin ve ilçemizin tanıtımına önemli katkıları olacaktır. Minikler, Yıldızlar, Gençler ve Büyükler kategorilerinde, Geleneksel Düzenlemesiz ve Geleneksel Düzenlemeli Dallarda yapılacak yarışmaya ilimizi temsilen 4 ekip katılacaktır." Dedi.

Yapılan etkinliklerle Tatvan'ın tanıtımının en güzel şekilde yapıldığını ifade eden Kaymakam Erkan şöyle konuştu: "Bu tür etkinliklerle ilçemizin tüm güzellikleri Türkiye'ye tanıtma fırsatı buluyoruz. Bu sayede Tatvan insanımızındı aynı zamanda misafirperverliğini göstermiş oluyoruz. Her şey çok güzel geçti. İnşallah yarışmalarda bu güzelliklerle devam sonuçlanacak. Bu tür organizasyonlarla yine Tatvan'ın çok daha büyük organizasyonlara hazır olduğunu göstermiş olacağız. Ben tüm ekiplere yarışmalarda başarılar diliyorum. Bu arada bu tür etkinlikler sosyal entegrasyona olumlu katkılar yapıyor. Ben organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.