Losev

Tatvan'da gıda ürünleri ve fiyat listeleri denetlendi

Videoyu Aç Tatvan'da gıda ürünleri ve fiyat listeleri denetlendi
A
a

Tatvan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile Tatvan Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü’nde görevli gıda denetçileri tarafından, 2018 yılı içinde ilçedeki 531 işletmeye 680 denetim gerçekleştirdi.

Yapılan denetimlerle ilgili açıklamada bulunan Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, “Belediyemiz zabıta ekipleri ve tarım müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından ilçe genelindeki gıda üretimi yapılan yerler ile toplu tüketimin olduğu yerler aralıklarla denetleniyor. Halkımızın sağlığını önemsiyoruz. Aynı zamanda, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda, ilçedeki marketlerde ve gıda satışı yapılan yerlerde ürün etiket fiyat listesi sık sık kontrol ediliyor” dedi.

Tatvan Tarım ve Orman İlçe Müdürü Ali Kurban ise, “Halkımızın güvenli gıda tüketebilmesi için ilçemizdeki gıda denetimleri devam ediyor. Zabıta ve gıda kontrol ekiplerimiz tarafından 2018 yılı içerisinde ilçemizde bulunan 531 adet gıda işletmesinde 680 adet denetim yapıldı” şeklinde konuştu.

Kurban, konuşmasına şunları ekledi;

“İlçe Müdürlüğümüz Gıda Kontrol Ekiplerince gıda satış (market, kasap, şarküteri vb.), toplu tüketim (lokanta, restoran, cafe vb.) ve gıda üretim konusunda faaliyet gösteren işletmelerde gıda güvenilirliğine yönelik yapılan rutin denetimler, riske dayalı denetim programı esas olmak üzere yapılmaktadır. Her denetim sonrası Gıda Kontrol Uzmanları tarafından işletmenin faaliyet gösterdiği sektöre göre belirlenen risk kategorisi, geçmiş denetim kayıtları ve işletmenin hijyen yönetimi gibi bilgiler göz önüne alınarak her bir işletme için riske dayalı denetim sıklığı belirlenmekte ve bir sonraki denetim bu sıklık doğrultusunda yapılmaktadır. Böylece denetimlerin etkinliğinin artması sağlanmaktadır. Rutin yapılan denetimlerlerin yanında İlçe Müdürlüğüne gelen şikayetler ve Alo174 Gıda Hattı’na yapılan şikayetler değerlendirilmekte, belli dönemlerde de zabıta ekiplerinin katılımlarıyla kontrol ve denetim faaliyetleri sürdürülmektedir. Yapılan denetimlerde gerekli hijyen koşullarını sağlamayan işletmelere 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında cezai işlemlerin uygulanacağı hatırlatılmaktadır.”

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.