Slayt Gösterisi
Losev

Tatvan'da doğaya 1000 kilogram yem bırakıldı

Videoyu Aç Tatvan'da doğaya 1000 kilogram yem bırakıldı
A
a

Yoğun kar, tipi ve fırtınadan dolayı hayatın olumsuz yönde etkilendiği Bitlis’in Tatvan ilçesindeki, sokak hayvanları ve yabani hayvanlar için, Tatvan Belediyesi tarafından doğaya 1000 kilogram yem bırakıldı.

Aralıksız karla mücadele çalışmaları yürüten Tatvan Belediyesi ekipleri, soğuk kış gününde sokak hayvanları ve yabani hayvanları da unutmayarak, yaban hayvanları ile kuşlar için doğaya yem bıraktı ve ilçe merkezindeki sokak hayvanlarına yiyecek verdi.

Tatvan Belediyesi Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi ekipleri tarafından yapılan doğaya yem bırakma etkinliğine katılan Tatvan Belediye Başkanı Mehmet emin Geylani, sokak hayvanları ve yaban hayvanları ile kuşlar için doğaya bir ton yem bıraktıklarını söyledi.

İlçe genelinde yapılan karla mücadele çalışmalarının yanı sıra sokak hayvanlarını da unutmadıklarını kaydeden Başkan Geylani, “Maalesef çok soğuk gündeyiz, burada yoğun bir afet ile karşı karşıyayız. Tipi ve fırtına ve olumsuz hava şartları bizim çalışmalarımızı aksatıyor. Şuan olduğumuz yer eksi 20 derece ama yine de aralıksız karla mücadele çalışmaları yürütüyoruz. Bugün havanın açık olmasını fırsat bildik ve sokak hayvanları ile yabani hayvanlar için doğaya yem bıraktık. Ekiplerimiz ilçe merkezindeki cadde ve ara sokaklara yem bıraktıktan sonra, yabani hayvanlar için de doğaya yiyecek bırakıldı. Kuşları da unutmadık ve onlara da yem serptik. Bazı sivil toplum kuruluşu ve dernekler ile esnafın desteğiyle birlikte bugün doğaya bir ton yiyecek bıraktık. Bunlarla beraber sosyal medyadan da çağrıda bulunarak insanların bu konuda daha duyarlı olması gerektiğini belirttik” dedi.

Kış ayları boyunca ilçe merkezine 5 metre kar yağdığını ve son kar yağışının 2 metre olduğunu anımsatan Başkan Geylani, gazetecilere şu açıklamalarda bulundu;“Tipi, fırtına demeden bütün ekiplerimizle birlikte aralıksız çalışıyoruz. Şuan açık olmayan sokağımız yok. Daha önce 2 kez şehir merkezindeki karları kamyonlarla taşımıştık, yaklaşık 800 kamyon kar taşıması gerçekleştirildi, ama son 2 günde yağan karla tekrar doldu. Tahminimizde 2000 kamyondan fazla kar taşıması gerektiriyor. Bütün ekiplerimiz şuan sahada ve vatandaşlarımızın mağdur olmaması için aralıksız çalışmalar yapılıyor. En büyük sıkıntımız, uygun olmayan araç parkları ve kontrolsüz şekilde çatı ile damlardan yola atılan karlardır. Bu konularda vatandaşlarımız hassasiyet gösterirlerse, bizde işlerimizi daha kısa zamanda ve daha iyi şekilde gerçekleştirmiş olacağız"dedi.

Doğaya yem bıraktıktan sonra Tatvan Belediyesi Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret eden Başkan Geylani, “Burası sadece Tatvan’a değil bölgenin tamamına hizmet veriyoruz. Yaralı ve hasta olan sahipsiz hayvanlar burada tedavi ediliyor. Doğadaki hayvanlar ile sokak hayvanlarına aralıklarla yem veriliyor. Buradaki arkadaşlarımız bölgedeki hayvanlarla ilgili kısırlaştırma çalışmalarına da katılıyorlar. Aynı zamanda eğitim amaçlı olarak diğer illere giden personellerimiz, oradaki çalışmalara katılıyor. Bugün de hep beraber buradaki yabani hayvanlar ile sokak hayvanlarına yiyecek dağıttık. Bu çalışmamızda emeği olan sivil toplum kuruluşları, dernekler ve özellikle de buradaki arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.