Losev

Tatvan’da Deprem Konulu Fotoğraf Sergisi Düzenlendi

Videoyu Aç Tatvan’da Deprem Konulu Fotoğraf Sergisi Düzenlendi
A
a

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bitlis İl Temsilciliği tarafından 17 Ağustos Marmara Depremi’nin yıldönümü dolayısıyla Tatvan ilçesinde “Deprem” konulu fotoğraf sergisi açıldı.

Tatvan Yaşam Alışveriş Merkezi’nde düzenlenen sergide, Türkiye’de günümüze kadar yaşanan depremlere ait olan yaklaşık 50 civarında deprem fotoğrafı sergilendi.

“Deprem” konulu sergi açılışında konuşan İnşaat Mühendisleri Odası Bitlis İl Temsilcisi Cengiz Şahin, Marmara Depremi’nin 15’inci yılı dolayısıyla resim sergisi açarak, vatandaşları deprem konusunda bilinçlendirmeyi amaçladıklarını söyledi. Şahin, “Günümüze kadar Türkiye’de meydana gelen depremlerden oluşan fotoğraf karelerini burada sergiledik. Amacımız, vatandaşları deprem konusunda bilgilendirmek ve deprem öncesi alınabilecek önlemlerle ilgili vatandaşın duyarlı olmasını sağlayabilmektir. Bilindiği gibi 17 Ağustos 1999 yılında Richter ölçeğine göre 7,5 Mw büyüklüğünde Marmara Bölgesi’nde gerçekleşen Gölcük Depremi’nde resmi raporlara göre 17 bin 480 ölüm, 23 bin 781 yaralı, 285 bin 211 konut, 42 bin 902 iş yeri hasar gördü. Doğal afet önlenemez ama doğal afet sonucu olan depremlerin yıkıcı etkisini alınacak olan küçük önlemlerle zarar ve hasarları minimize etmek tamamen elimizde olan mümkündür” dedi.

Serginin 2 gün süreceğini belirten Şahin, “Deprem öldürmez ama tekniğine uygun yapılmayan binalar öldürür. Depremle yaşamaya alışmak, deprem için alınabilecek en büyük önlemdir” dedi.

Tatvan Yaşam Alışveriş Merkezi’nde düzenlenen sergi açılışına Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy ile kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.