Tatvan'da 10 kilo metamfetamin maddesi ele geçirildi Tatvan'da 10 kilo metamfetamin maddesi ele geçirildi
Tatvan ilçesinde, belediyeye ait AVM'nin borcundan dolayı elektriğini kesen şirketin hizmet binası, ruhsatsız olduğu gerekçesiyle mühürledi.

Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş'nin (VEDAŞ), borcu nedeniyle Tatvan Belediyesine ait su sondajlarının elektriğini kesmesinin ardından bugün de yine belediyeye ait Yaşam AVM'nin elektriği kesildi.

Esnafın zor durumda kalması ve iş yerlerinde çalışamaz hale gelmesi üzerine iş yeri sahipleri ile VEDAŞ hizmet binasına giden Belediye Başkanı Fettah Aksoy, polis ekipleri tarafından durduruldu.

Aksoy, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, faturası ödenmemiş ortak gider borçlarını bahane edip düzenli olarak faturalarını ödeyen esnafın elektriğinin kesildiğini bildirerek, 'AVM esnafının hiçbir borcu yok, tek borç ortak kullanım borcudur. Bunun için esnafın elektriğinin kesilmesi hukuksuzluktur' dedi.

VEDAŞ'ın kanunlara aykırı uygulama yaptığını anlatan Aksoy, kesintilerle bir ilçenin ticaretinin engellendiğini, kaderiyle oynandığını ileri sürdü.

Daha sonra VEDAŞ hizmet binasını ruhsatı olmadığı gerekçesiyle mühürleten Aksoy, binanın önünde de iş makineleriyle kazı çalışması başlattı.

Editör: Haber Merkezi