Losev

Tatvan'da bazı mahalleler çamur deryasına dönüştü!

Videoyu Aç Tatvan'da bazı mahalleler çamur deryasına dönüştü!
A
a

Bitlis'in Tatvan ilçesinde şiddetli yağış nedeniyle bazı mahallelerde su baskınları ve heyelan sonucu yollar, bahçeler zarar gördü.

Tatvan ilçesinde şiddetli yağış nedeniyle su baskınları oluştu. Su baskınları ve heyelan nedeniyle bazı mahallelerde yollar ve bahçeler zarar gördü.

İlçeye bağlı Fatih mahallesinde meydana gelen heyelan nedeniyle yollar çamur deryasına dönüştü. Mahalle muhtarı Hüseyin Ayaz yaptığı açıklamada, mahallemizin dağ eteklerinde %95'i ponza olan bir bölgedir. Her yıl yağış zamanlarında bunları yaşamaktayız. Zaman zaman gerekli tedbirler alınıyor fakat bu yeterli olmadığı için her yıl aynı sorunlar karşı karşıyayız. Geçen yıldan bu yana 5 sefer oldu. Belediyemiz gerekli çalışmaları yapmakta fakat bazı bölgeler DSİ sorumluluğu olan bölgelerdir. Tedbirin alınabilmesi için kesinlikle istinat duvarının yapılmasıdır.

Mahalle'de ikamet eden Vahit Aydoğan ise mahallemiz tehlike altında her yıl aynı sorunları yaşıyoruz. Dağ eteklerinde meydana gelebilecek heyelan bu mahalleyi sakinlerini tedirgin ediyor. Gerekli çalışmaların yapılmasını yetkilerden talep ediyoruz. 

Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani ise Dün akşam saatlerinden itibaren başlayan yoğun yağış nedeniyle oluşan su baskını ve heyelandan dolayı oluşan hasarı yerinde tespit ettik. Belediye ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışmaktadır. 
Yağıştan zarar gören hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimizi ileterek bu tür olumsuzlukların tekrar yaşanmaması için Belediye olarak gerekli çalışmaları yapacağız dedi.



 
Kaynak : Bitlis Haber13 / Haber Merkezi

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.