Losev

Tatvan'da başına buz kütlesi düşen çocuk ölümden döndü

Videoyu Aç Tatvan'da başına buz kütlesi düşen çocuk ölümden döndü
A
a

Bitlis’in Tatvan ilçesindeki bir binanın çatısından 15 yaşındaki çocuğun başına kar ve buz kütleleri düştü. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan çocuk, yapılan beyin kanaması ameliyatıyla hayata tutundu.

Alınan bilgilere göre, 14 Mart günü öğlen saatlerinde Cumhuriyet Caddesi’ndeki kaldırımda yürüyen 15 yaşındaki lise öğrencisi Hasan Karataş’ın kafasına, yüksek bir binanın çatısından kar ve buz kütleleri düştü. Kafası kırılan çocuk olay yerindeki eczanede yapılan ilk müdahalenin ardından, ambulansla Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Beyin kanaması geçirdiği tespit edilen çocuk, hastanenin Başhekimi ve aynı zamanda Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Gökmen Reyhanlı tarafından ameliyata alındı. Yapılan iki başarılı ameliyatla hayata tutunan çocuğun, ameliyat ve tedavi sonrası genel sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Ameliyatı gerçekleştiren Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Gökmen Reyhanlı, “Kafasına kar ve buz kütlesi düşen 15 yaşındaki çocuk hastanemize getirildiğinde bilinci yarı kapalıydı ve daha da kötüleşmek üzereydi. Çekilen tomografilerde hastamızın büyük bir beyin kanaması olduğunu fark ettik. Vakit kaybetmeden hastamızı ameliyata aldık. Kafatasında çok ciddi kırıklar ve beyin kanaması vardı. Beyin kanamalarının farklı tipleri vardır. Bu hastamızdaki kanama arter dediğimiz atardamarın kanamasıydı ve haliyle çok kısa sürede müdahale gerektiriyor. Biz de hiç vakit kaybetmeden bu ameliyatı yaptık ve kanamasını durdurduk. Ancak, ikinci gün kırıklarının çok büyük olmasından dolayı başka bir kanama daha gelişti. Bu nedenle ikinci kez de ameliyata aldık ve her iki ameliyat gayet başarılı geçti. Hastanın genel durumu şuan çok iyi ve bilinci yerinde. Serviste takibi devam ediyor ve kısa sürede taburcu etmeyi planlıyoruz” dedi.

Olay anını hatırlamadığını söyleyen ve arkadaşlarından öğrendiklerini anlatan Hasan Karataş ise, “Kar ve buz parçaları aynı anda önüme ve başıma düşmüş. Oradaki eczanede pansuman yaptıktan sonra beni ambulansla hastaneye getirmişler ve ameliyat yapmışlar. Bina sahiplerinin dikkat etmesini ve çatılarındaki karları, buzları temizlemelerini istiyorum” diye konuştu.

Çocuğun annesi Güleser Karataş da, başarılı ameliyattan dolayı doktor ve ekibine teşekkür ederek, “Doktor ve hastane çalışanları çok ilgilendi. Sevk yapılsaydı çok zorluk çekerdik. Allah hepsinden razı olsun, başarılı ameliyat yaptılar ve çocuğumun durumu şuan iyi. Buradan bina sahiplerine ve ilgililere de seslenmek istiyorum, önlem alsınlar ve çatılarını temizlesinler. 8 gündür hastanedeyiz, çok zor günler atlattık. Benim canım yanmış, başka canlar yanmasın” dedi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.