Losev

Tatvan Belediyesi tarafından halk plajı temizlendi

Videoyu Aç Tatvan Belediyesi tarafından halk plajı temizlendi
A
a

Tatvan Belediyesinin "Temiz Şehir Temiz Tatvan" kampanyası kapsamında organize edilen temizlik çalışmasına katılan gönüllüler tarafından Van Gölü sahilinde çöp topladı.

Tatvan Belediyesi tarafından başlatılan ‘Temiz Şehir, Temiz Tatvan’ temizlik kampanyası kapsamında, eski çöplük mevkiinde bulunan halk plajında temizlik çalışması yapıldı. 
Özellikle hafta sonu çevre il ve ilçelerden gelen vatandaşların yoğun olarak kullandığı halk plajında, Tatvan Belediyesinin öncülüğü ile sabahın erken saatlerinde gelen vatandaşlar yaklaşık 100 dönümlük alanda temizlik çalışması yaptı. Pikniğe ve yüzmeye gelen vatandaşların da katıldığı temizlik çalışmasının ardından Tatvan Belediyesi tarafından mangalda suçuk ekmek dağıtıldı. 

AK Parti Bitlis Milletvekili Cemal Taşar, Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, Tatvan Belediye Başkan Yardımcısı Fahrettin Korkmaz’ında katılım sağladığı temizlik çalışmalarında 4 kamyon dolusu çöp toplandı. 

Tatvan Belediye Başkanlığı’nın organize ettiği ‘Temiz Şehir, Temiz Tatvan’ kampanyası dahilinde halk plajında temizlik çalışması yürüttüklerini belirten AK Parti Bitlis Milletvekili Cemal Taşar sözlerine şöyle devam etti. ‘Geçen yıldan kirlenen mesire alanı ve halk plajını temizlemek için yüzlerce gönüllü ile buradayız. Van Gölü bizim için bir cennet ve bulunmaz bir nimettir. Ama maalesef buranın temizliği ile ilgili, buranın yaşaması ile ilgili sıkıntılarımız var. Biz doğamızın korunması ile ilgili bilinci hem çocuklarımıza hem gençlerimize hem de yeni nesle vermek için böyle bir kampanya başlattık. Bu kampanyada herkes eldivenlerini ve yeleklerini giyerek bu büyük alanda temizlik çalışması yaptı. Onlarca torba çöp topladık. Biz bunları arıtma tesislerine göndereceğiz. İnşallah bu bilinç ve şuurlada gölümüzü, çevremizi ve Tatvan’ımızı temiz tutmak için herkes üzerine düşen fedekarlığı yapacaktır. Kampanyaya katılan tüm gençlerimizi, çocuklarımızı, yine ilgili daire amirlerini tebrik ediyorum. Burası bir cennet. Sadece Tatvan değil bütün çevredeki iller ve ilçeler buraya akın ediyor. Bu gelen kardeşlerimizden de buranın temiz korunması konusunda da destek istiyoruz. Çöplerini sağa sola atmadan toplayarak en yakın çöp toplama merkezlerine bırakmalarını istiyoruz. Bu sıcak havada bu küçük çocuklarımız ve gençlerimiz gelmişler bu fedakarlığı yapıyorlarsa büyüklerimizin de buna uymalarını istiyoruz. Buradan şunu da söylemek istiyorum. Bizim Van Gölü’nü yaşatmamız gerekiyor. İkinci bir Van Gölü yok. Çevresindeki yerleşim birimlerinin mutlaka arıtma tesislerini kullanmaları gerekiyor. Çünkü buradan akıtılan kirli sular denizimizi öldürüyor. Onun için buna da dikkat çekmek istiyoruz. Doğasıyla, tarihiyle denizi ile Van Gölü ve çevresi tam bir turizm cennetidir ve bu güzelliği herkesin görmesini istiyoruz’ dedi. 

Temizliğin kirletmemekle başladığını ifade eden Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani sözlerini şöyle sürdürdü. ‘Belediyemizin öncülüğünde ‘Temiz Şehir, Temiz Tatvan’ temizlik kampanyası öncülüğünde halk plajımızda bir araya geldik. Gençlik merkezimiz, Gençlik Spor ve 7’den 70’ çok sayıda vatandaşımızın katılımı ile burada bir temizlik çalışması başlattık. Burası doğunun incisi ve çoğrafya olarak da mükemmel bir şehre sahibiz. Maalesef yeterli hassasiyeti göstermiyoruz. Buraları kirleten yine bizler oluyoruz. Başlattığımız temizlik kampanyası ile amacımız temizlik bilincini oluşturmak. Geçmiş yıllarda epey bir çöp yığını oluşmuştu burada. Bu koca alanı gönüllülerimiz ve çalışanlarımız ile temizleyerek temiz bir görünüme kavuşturduk. Bu alan ile ilgili çalışmalar yapacağız. Çöp toplama merkezleri yapacağız. Tabiatı koruyarak buraya gelen vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri duşluklarını, giyinme salonlarını ve lavabolarını yaparak vatandaşlarımızın kullanımına sunmayı planlıyoruz. Temizlik kirletmemekle başlar. Amacımız da bu bilinci oluşturmak. Buraya gelen vatandaşlarımızın bu hassasiyeti göstermesini istiyoruz. Çünkü burayı tekrar temizleyecek olan bizim çocuklarımız, arkadaşlarımız ve vatandaşlarımızdır. Buradaki çöpler Tatvan’a yakışan bir görüntü değil. Bugün Tatvan her yerde kendini kanıtlamış ve göstermiş bir şehir. Burası cazibe merkezi haline gelmiş bir şehir. Temizlik ile ilgili duyarlılığı oluşturmak için bir kampanya oluşturduk. Bunun devamını getirmek istiyoruz. Bu konuda bütün vatandaşlarımızın bize destek vermesini ve gerekli hassasiyeti göstermesini istiyoruz. Tekrardan buraya katılan bütün doğa ve Tatvan severlere teşekkür ederim’ dedi.

Aydından Tatvan’a tatile gelip Temizlik etkinliğine katılan Cahit Kaplan,” Aydından geliyorum, bu güzel çevrede tatilimi geçirmek için geldim. Fakat çevrenin biraz kirli olduğunu gördüm. Sayın Milletvekilimiz, Belediye Başkanımız ve Sivil toplum Örgütlerinin desteğiyle Çevremizde bu bilinci oluşturmak ve halkımıza örnek olmak açısından hepimiz bu çevreyi temizlemeye geldik. İnşallah buralar temiz bir şekilde bırakılır. Gelen insanların bu konuda duyarlı olmaları ve bu konuya büyük küçük demeden eğilmeleri lazım. Çünkü buralar bir nimet, buralar bir güzellik. İnşallah gelecekte herkes batıdan doğuya doğru buralara tatilini geçirmeye gelir.” dedi.

Bitlis merkezden etkinliğe katılan sporcu Seda Arslan,” Çevreyi temizlemek adına buraya geldik ve geldiğimiz zaman buranın çok kirli olduğunu gördük. Herkesin katkılarıyla tertemiz yaptık burayı. Sayın Belediye Başkanımız ve Gençlik Müdürümüze böyle bir etkinliğe destek sağladıkları için çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.