Losev

Tatvan Belediyesi'nden içme suyu ile ilgili basın açıklaması

Videoyu Aç Tatvan Belediyesi'nden içme suyu ile ilgili basın açıklaması
A
a

Son dönemlerde Tatvan'da meydana gelen sağlık sorunlarının Tatvan Belediyesi İçme Suyu Şebekesinden kaynaklandığıyla ilgili sosyal medyada dolaşması nedeniyle Tatvan Belediyesi konuyla ilgili açıklamada bulundu.

Tatvan Belediyesi açıklamasında şunlara yer verdi,

Son dönemlerde ilçemizde meydana gelen sağlık sorunlarının Tatvan Belediyesi İçme Suyu Şebekesinden kaynaklandığıyla ilgili sosyal medyada ve halk arasında kirli ve asılsız bilgiler dolaşmaktadır.

Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki; vatandaşlarımıza sunmuş olduğumuz içme suyu düzenli olarak laboratuvar ortamında analiz edilmekte ve ülke genelinde gerçekleştirilen klorlama ile dezenfeksiyon işlemi uygulanmaktadır. İçme suyumuz İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından verilen izin dahilinde içme suyu statüsündedir ve düzenli olarak analizlerle denetim altındadır. Yaşanan sağlık sorunlarına binaen belediyemiz içme suyu İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından tekrardan analiz ettirilip sağlık açısından sakıncası bulunmadığı ve suyun temiz olduğu saptanmıştır.

Halk arasında ve sosyal medyada belediye içme suyunun sağlıksız olduğu iddiası kesinlikle doğru değildir. Böyle bir duruma kesinlikle göz yummayız, vatandaşlarımıza sağlıksız suyu kesinlikle sunmayız kısacası belediye olarak buna kesinlikle müsaade etmeyiz. Dolayısıyla içme sularımızı sürekli kontrol altında tutuyoruz. Belediyemiz içme suyunu  gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz.

Yaşanan sağlık sorunlarından dolayı Tatvan İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamayı aynen aktarıyoruz. Öte yandan sağlık sorunlarından dolayı rahatsızlanan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz.

“TATVAN İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN DUYURUDUR

Son zamanlarda bölge ve ulusal düzeyde ishal salgınlarında artış olduğu tespit edilmiştir. İlçemizde yapılan su analiz sonuçlarının temiz olduğu saptanmıştır. Halkımızın kusma ve ishalden korunması maksadıyla şu hususlara dikkat etmesi gerekmektedir.

1-      Kaynağını bilmediğiniz mahalle çeşmelerini, temizliğinden şüphe ettiğiniz kaynak sularını kesinlikle kaynatmadan tüketmeyiniz.

2-      Meyve sebze gibi pişirilmeden tüketilecek gıdaları kesinlikle güvenilir bir su kaynağı ile yıkamadan tüketmeyiniz.

3-      Soğuğa da dayanıklı virüsler bulunabildiğinden; dondurulmuş hazır gıdaları tüketmeden önce mutlaka iyice pişiriniz.

4-      Aşırı sıcaklarda yiyecekler çabuk bozulduğundan kusma ve ishal şikayetlerinde artış olmaktadır. Bu sebeple açıkta bırakılan yemekleri tüketmeyiniz.”

Tatvan Belediye Başkanlığı

Tatvan Belediyesi İçme suyu ile ilgili basın açıklaması
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.