Slayt Gösterisi
Losev

Tatvan Belediyesi kültür, sanat ve spor merkezi açıldı

Videoyu Aç Tatvan Belediyesi kültür, sanat ve spor merkezi açıldı
A
a

Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin projeleri arasında yer alan Tatvan Belediyesi Kültür, Sanat ve Spor Merkezi’nin açılışı gerçekleştirilerek hizmete girdi.

Tatvan Belediyesi Eski Hizmet Binası’nda atıl durumda bulunan alan yapılan tadilat çalışmasından sonra kadınlara yönelik Kültür, Sanat ve Spor Merkezi’ne çevrildi. İbadullah Camii’nde imamlık yapan Servet Babür tarafından okunan dua ile Tatvan Belediyesi Kültür, Sanat ve Spor Merkezi’nin açılışı yapıldı.

Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani yaptığı açıklamada, ‘Göreve geldiğimiz zaman Kültür Merkezi’ne yaptığımız ziyarette kadınlar için yeterli bir alan olmadığını görünce ekiplerimize talimat verdik. Eski belediye hizmet binamızda atıl durumda bulunan ve kullanılmayan alanda tadilat çalışması gerçekleştirdik. Gerek bulunduğu konum gerekse ulaşılabilirlik noktasında kentimize güzel bir merkez kazandırdık’ dedi.


Başkan Geylani’den Kadınlara Müjde!

Tatvan Belediyesi Kültür, Sanat ve Spor Merkezi’nin daha açılışı gerçekleşmeden yoğun talep oluşması sonucu merkeze kaydolan kadınlara müjde vererek iki farklı noktada daha büyük ve kapsamlı kültür, sanat merkezi binası projesine de bu yıl içerisinde başlanacağını söyledi. Başkan Geylani sözlerinin devamında, ‘yoğun talep olduğundan kadınlara pozitif ayrımcılık sağlayarak yeni iki adet kültür, sanat merkezi için projelendirme çalışmalarına başladık. İnşallah ilk etapta iki farklı kültür, sanat merkezini kentimize kazandıracağız’ dedi.


‘Merkezimizde Kreş Hizmeti de Veriyoruz’

Tatvan Belediyesi Kültür, Sanat ve Spor Merkezi’nde sadece bayanlara yönelik el sanatları kursları verilmediğini ifade eden Başkan Geylani, ‘Merkezde el sanatları kurslarının yanında İngilizce ve Kuran-ı Kerim kursları da veriliyor. Kısa süre içerisinde 130 kursiyer kayıt yaptırdı. Merkezimize talebin yoğun olması bizi mutlu etti. Kadınların merkezimizi tercih etmesinin en önemli unsuru da kreş hizmeti vermemiz. Kadınlar bir yandan kurslarda faaliyet gösterirken, çocukları ise kreşte eğitim görüyor. Kadınların ürettikleri ürünleri online internet satış platformu ile Türkiye’nin her yerine satabilecekler. Buda aile ekonomilerine katkı sunmalarını sağlayacak. Daha önce kadınlar lokali olarak kullanılan yerdeki spor aletlerimizi de buraya getirerek spor salonu açtık. Verdiğimiz tüm hizmetleri de ücretsiz yaparak herkesin faydalanmasını sağlıyoruz. Buradan bizden desteklerini esirgemeyen Tatvan Kaymakamımız Sayın Mehmet Ali Özkan, Halk Eğitim Müdürü Kazım Acar ve Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü Tekin Adlığ’a teşekkür ederiz’ dedi.

Açılışa Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, Tatvan Belediye Başkan Yardımcısı Fahrettin Korkmaz, AK Parti Tatvan İlçe Başkanı Cemil Sayılgan, AK Parti Tatvan İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayşe Altıok, Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan’ın eşi Arzu Özkan, Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin Eşi Gülsüm Meral Geylani, Tatvan Halk Eğitim Müdürü Kazım Acar, Tatvan Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Mesut Karaman, Tadem Koordinatörü Hatice Piral, Asar-ı Sanat Dernek Yöneticisi Şazime Hancı ve çok sayıda davetli katıldı.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.