DEM Bitlis Belediye
Losev

Tatvan 50'ncisi düzenlenen doğu anadolu kültür ve sanat festivali başladı

Videoyu Aç Tatvan 50'ncisi düzenlenen doğu anadolu kültür ve sanat festivali başladı
A
a

Tatvan ilçesinde 50’incisi düzenlenen, Tatvan Doğu Anadolu Sanayi ve Ticaret Fuarı Kültür Sanat Festivali açılışı yapıldı.

Tatvan Belediyesi tarafından organize edilen festivalin açılışı, Tatvan Belediyesi ek hizmet binasının önünden fuar alanına kadar yapılan kortej yürüyüşle başladı. Adından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Farklı illerden gelen folklor ekiplerinin halk oyunları gösterisiyle devam eden fuar açılışı programında konuşma yapan Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, büyük devlet olmanın kolay olmadığını belirterek, "Doğu Anadolu’nun ve bölgemizin incisi Tatvan ilçemizin böyle güzel bir organizasyon için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bugün 50’inisi düzenlenen bu organizasyon bölgemize, ilimize, ilçemize biz biliyoruz ki kültürel anlamda ve ekonomi anlamında çok değerler katmıştır. Büyük devlet olmak kolay değil.Büyük devlet olmak tarihine, geçmişine, geleneklerine ve kültürüne sahip çıkmakla olur. Bölgemizdeki el emeği, göz nuru ürünlerin sergilenmesinde ve en önemlisi bu tür organizasyonlara dışarıdan buraya gelen misafirlerimiz bölgemize yakışan, güzel işlerin yapılmasının altına imza atıyorlar. Tatvan son yıllarda alt yapı hizmetleriyle ilçemize yakışan çok güzel hizmetlerdir. Bu tür hizmetlerin bu bölge de sürekli hale getirmek çok önemli. Bu tür şeyler huzur ve emniyet ortamıyla olur" dedi.

Yaklaşık 4 yıllık bir dönemi büyük bir sorumlulukla devam ettiklerini belirten Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy ise, Tatvan’a eser kazandırmayı sorumluluk bildiklerini ifade ederek, 4 yıllık sürede ilçede hayata geçirdikleri projelerini anlattı.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi ve Tatvan Belediyesi tarafından fuar alnında yapılmış olan Sergi Sarayı ve Kongre Merkezi’ndeki stantlar gezildi.

Açılışa, Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Güroymak Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu, 10. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Tamer Atay, Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Günkırı Belediye Başkanı İlhan Çetinsoy, Bitlis İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, il dışından gelen davetliler yerli ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.