Losev

Olağanüstü Bir Tatil Yaşamak İsteyenlere Küba Gezi Rehberi

Videoyu Aç Olağanüstü Bir Tatil Yaşamak İsteyenlere Küba Gezi Rehberi
A
a

Karayipler’in en büyük ada ülkesi olan Küba dünyanın en çok görülmek istenen ülkelerinin de başında gelmekte. Tarih dolu sokakları, mimarileri ile görenleri hayran bırakan yapıları ve tüm bunları süsleyen doğal güzellikleri ile Küba eşsiz bir ülkedir.

Olağanüstü Bir Tatil Yaşamak İsteyenlere Küba Gezi Rehberi

Karayipler’in en büyük ada ülkesi olan Küba dünyanın en çok görülmek istenen ülkelerinin de başında gelmekte. Tarih dolu sokakları, mimarileri ile görenleri hayran bırakan yapıları ve tüm bunları süsleyen doğal güzellikleri ile Küba eşsiz bir ülkedir. Geçmişte yolculuk yapmak ve sıra dışı cazibe merkezleri ile tatillerine renk katmak isteyenler için en muazzam lokasyonlardan olan ülke yıl boyunca turist akınına uğramaktadır. Sıcakkanlı ve misafirperver Kübalılar ile zaman geçirmek de farklı kültürlerden insanları tanımak isteyenler için harika bir fırsattır. Hazırsanız Küba gezi rehberi yazımıza başlayalım ve bu güzel ülkeyi keşfederken ihtiyacınız olacak bilgilere birlikte göz atalım.

Havana, Ulusal Devrim Müzesi (Museo de la Revolucion)

Fidel Castro, Che Guevara, Camilo Cienfuegos gibi ünlü isimler hakkında detaylı bilgiler ile Küba Devrimi’ne ait eşyalara ve iki balmumu heykele yer verilen Ulusal Devrim Müzesi, Küba’da mutlaka görülmesi gereken yerlerden. Müzede Küba tarihine dair detaylardan Batista döneminden devrimin başlangıcına ve sonuçlarına kadar değerli bilgiler alınabilmekte. Amerika’nın Küba’ya yaptırımları ve suikast planlarının belgeleriyle sergilendiği müzede sevdiklerinize hatıra olarak alabileceğiniz uygun magnetler de satılmakta.

Cienfuegos, El Nicho Tabiat Parkı

Cienfuegos şehrinin şelalelerle dolu saklı cennetinde yeniden doğmaya hazır olun! Doğayla iç içe restoranlarının yanı sıra doğal tatlı su havuzlarının bulunduğu geniş ormanlık alanda muhteşem zaman geçirebilirsiniz. Temiz havası ve yeşilin her tonunu sunan manzaraları ile etkileyen park anılarınızda taht kuracak. Ayrıca bu bölgede günübirlik ziyaret edilen “La Boca” adlı timsah çiftliği de gezginlerin gözde mekanları arasında. Burada ziyaretçiler timsah eti deneme şansı bularak tatiline yeni deneyimler de katabilmekte.

Trinidad, Kutsal Üçlü Kilisesi

Plaza Mayor’da bulunan Kutsal Üçlü Kilisesi, şehrin en büyük kilisesi olma özelliğine sahiptir. Zamanında maddi imkansızlıklar nedeniyle yapımı eksik kalan kısımlarına rağmen olağanüstü güzelliği ile günümüzde hak ettiği değeri görmekte. UNESCO listesine girmeye hak kazanan ve görkemi ile kendine hayran bırakan kilise açık sarı ve beyaz renklerle kaplı dış mimarisi ile şehrin göz bebeği konumunda.

Vinales Vadisi

Vinales Vadisi, dünyanın en kaliteli purolarının çıktığı yer olarak bilinmekte. Küba’nın muhteşem doğasının kalbinin attığı yer tam da burası olmakta. At veya bisikletler ile gezinti yapma şansı bulabileceğiniz bu eşsiz yer Küba yerlilerine has çadır ev şeklindeki yerler ile de farklılığını ortaya koymakta. Ev tarzındaki bu yapılar içerisinde dünyaya adını duyurmuş puro ve kahveler üretilmekte. UNESCO listesinde yer alan doğa harikası vadinin en ilgi çeken özelliği ise her şeyin kimyasaldan uzak şekilde üretiliyor olması. Tektonik oluşumların estetik bir hava kattığı vadi Küba gezi rehberinizde mutlaka olması gereken lokasyonlardan.

Varadero

Varadero, Avrupalı işletmeciler tarafından Kemer-Alanya-Belek havasında eşsiz güzelliklere sahip zincir oteller bölgesidir. Dingin ve kristal berraklığındaki Karayipler’in sularına kendinizi bırakıp yaz mevsiminin hakkını vereceğiniz muhteşem sahillere sahiptir. Oldukça sıcak olan denizi uzun ve yorucu

bir gezinin ardından dinlenmenizi ve rahatlamanızı sağlayacaktır. Uzun sahil şeridi etrafında yürüyüş veya bisiklet ile gezi yapmak ya da lezzetli deniz ürünlerini tadabileceğiniz restoranlarda akşam yemeğinin tadını çıkarmak burada yapabilme fırsatı bulacağınız diğer aktivitelerdendir.

Remedios

Trinidad’ın kardeş şehri olarak adını duyuran ve yaklaşık 500 yıl önce kurulmuş olan Remedios, Küba gezi rehberinizin son durağı olabilecek değerdedir. Trinidad kadar cazibe merkezine sahip olmasa da ev sahipliği yaptığı San Juan Bautista Kilisesi’ni görmenizi mutlaka tavsiye ederiz. Kilisenin iki farklı binadan oluşuyor olması da oldukça etkileyicidir.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.