Polisten kaçamadı midesinde 73 adet kapsül ile yakalandı Polisten kaçamadı midesinde 73 adet kapsül ile yakalandı
Ankara'nın Çiğdem Mahallesi'nde akşam saatlerinde bir araya gelen yüzlerce ODTÜ öğrencisi ve mahalle sakinleri, ODTÜ arazisi ve 100. Yıl mahallesinin ortasından geçirilecek yolu protesto etmek için yürüyüş düzenledi.
'ODTÜ direniyor', 'Yılmak yok direniş var' sloganlarıyla inşaat şantiyesine doğru yürüyüşe geçen eylemcilere, polisler inşaat şantiyesine yakın bir yerde müdahale etti. Polisin gaz bombası, plastik mermi ve tazyikli suyla müdahale ettiği yürüyüşe katılan göstericiler de, taş ve ses bombalarıyla karşılık verdi.
Polisin müdahalesinden sonra geriye çekilen eylemciler, Çiğdem mahallesinde bulunan Pazar Yeri'ne barikatlar kurdu. Polisin gaz bombalı müdahalesinin sürmesi üzerine çevrede bulunan esnaf ve yurttaşlarda etkilendi. Polisin müdahalesine yoldan geçen araç sahipleri korna çalarak polisin gaz bombalı müdahalesini protesto etti. Polis ile eylemciler arasında çatışmalar daha sonra sokaklara yayıldı. Çatışmanın yaşandığı 100. Yıl Meydanı ise adeta savaş alanına döndü.
Öğrencilerin ilerleyen saatlerde ODTÜ kampusüne çekilmesine rağmen polisin meydandaki bekleyişi sürdü. Geç saatlerde sona eren çatışmalarda 8 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.