Yaban hayvanlar için jandarma ekipleri doğaya yem bıraktı Yaban hayvanlar için jandarma ekipleri doğaya yem bıraktı
Güroymak Kaymakamlığı, Nemrut Dağı eteklerinde bulunan şifa verdiğine inanıldığı için yoğun ilgi gören obsidyen taşının işlenmesi için atölye kuruyor. Atölye sayesinde obsidyen taşının kullanımının artırılması ve ilçenin daha iyi tanıtılması hedefleniyor.
'GÜROYMAK'TA İŞLENMEYE BAŞLANACAK'
Güroymak Kaymakamı Çağlayan Kaya, ilçede açacakları atölye ile faydaları saymakla bitmeyen obsidyen taşının sağlık yanında sanatsal bir dekor malzemesi olarak kullanılmasına imkan sağlayacaklarını ifade ederek,'Kuracağımız atölye ile istihdam sağlayacağız. Bu taştan hediyelik eşyalar yapıp yurdun dört bir yanına pazarlayacağız. Hem ilimizin hem de ilçemizin tanıtımını yapacağız.' dedi.
'OPSİDYEN TAŞI'
Obsidyen taşı volkanik kökenli bir cam türü olmasının yanında en eski şifa taşı olarak biliniyor. Siyah, yeşil ve koyu kahverengi renklerde olan bu taşlar, son yıllarda da sağlık merkezlerinde ve spalarda hem günün stresinden arınmak hem de fizik tedavinin bir parçası olarak kas iskelet sistemi sorunları için kullanılıyor. Obsidyen, Türkiye'de; Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Ege Bölgesi'ndeki dağlık alanlarda bulunuyor.
ŞİFALI OLDUĞUNA İNALIYOR
Faydaları saymakla bitmeyen obsidyen taşının en büyük özelliklerinin başında fiziksel ve metafiziksel özellikleri geliyor. Fiziksel anlamda, bedenin elektriğini boşaltmak için uygun bir taş olan obsidyen taşı aynı zamanda, karın ve bağırsakları etkileyerek iyileştirdiğine, karaciğerin temizlenmesini sağladığına, mide rahatsızlıklarına iyi geldiğine, kas ve eklem ağrılarının tedavi ettiğine inanılıyor. Metaziksek anlamda da birçok faydası bulunan taşın pozitif düşünceyi artırdığı, kızgınlık ve öfke duygularını yok edip ruhsal açıdan da rahatlama ve ferahlık verdiği düşünülüyor.