Şanlıurfa’nın Osmanbey Mahallesi’nde yürek burkan bir olay yaşandı. 4 Mayıs’ta aileleriyle birlikte pikniğe giden iki kuzen, sulama kanalında boğularak hayatını kaybetti. Olayın detayları, kazanın bir kahramanlık çabasıyla başladığını ortaya koydu.
Edinilen bilgiye göre, 13 yaşındaki İbrahim Halil Kılıç, kanal kenarında yürürken dengesini kaybedip suya düştü. Bu sırada onu gören 12 yaşındaki kuzeni Rüveyda Demir, hiç düşünmeden suya doğru eğilip elini uzatarak yardım etmeye çalıştı. Ancak Rüveyda da dengesini kaybederek akıntıya kapıldı ve iki çocuk kısa sürede gözden kayboldu.
Çevredeki vatandaşların müdahalesiyle sudan çıkarılan çocuklar, ihbar üzerine gelen sağlık ekipleri tarafından Harran Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak doktorların tüm çabalarına rağmen Rüveyda ve İbrahim Halil kurtarılamadı. Yüzme bilmedikleri belirtilen çocukların cenazeleri, yapılan otopsi işlemlerinin ardından toprağa verildi.