Ağrı'da alternatif tarım ürünlerinin yaygınlaştırılması amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında kavun ve karpuz üretimi sürdürülüyor.

Yaz aylarında ekimi yapılan ürünler, tarlalarda yetiştirildikten sonra hasat edilerek tüketicilerin sofralarına ulaştırılıyor.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından birim alandan elde edilen verimin ve çiftçi gelirinin artırılması amacıyla çeşitli çalışmalar yürütülürken, üreticilerin bu yılki verim beklentisinin ise mevcut tahminlerin üzerinde olduğu belirtildi.

Kayıp oğlunun adına şirketler kurulduğunu iddia etti
Kayıp oğlunun adına şirketler kurulduğunu iddia etti
İçeriği Görüntüle

Yurtpınar'da hasada katıldı

İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Hüseyinoğlu, merkeze bağlı Yurtpınar köyünde çiftçilik yapan Doğan Kaya'nın 40 dönümlük tarlasında gerçekleştirilen hasada katıldı.

Kavun Ve Karpuz Bereketi Dekara 2 Bin Kilo Verim Bekleniyor 1

Hüseyinoğlu, Ağrı genelinde yaklaşık 2 bin dekar alanda kavun ve karpuz yetiştiriciliği yapıldığını belirterek dekara ortalama 2 bin kilogram verim beklediklerini söyledi. Çiftçilerin beklentisinin daha yüksek olduğunu ifade eden Hüseyinoğlu, amaçlarının birim alandan elde edilen verimi ve üreticilerin gelirini artırmak olduğunu kaydetti.

40 dönümden 120 ton ürün bekleniyor

Yurtpınar köyünde 40 dönümlük alanda kavun ve karpuz yetiştiren Doğan Kaya ise çocukluğundan bu yana çiftçilik yaptığını söyledi.

Bu yılki üretimin geçen yıllara göre daha iyi olduğunu belirten Kaya, 40 dönümlük araziden yaklaşık 100-120 ton arasında ürün beklediklerini ifade etti. Kaya, ürünlerin kalitesinden de umutlu olduklarını dile getirdi.

Kaynak: İHA