Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, Siirt İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yasa dışı bahis ve sanal kumara yönelik çalışma yürütüldü.

Yapılan incelemelerde, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından erişime engellenen bazı sitelerin alan adlarının başına veya sonuna harf, rakam ve benzeri karakterler eklenerek yeniden erişime açıldığı ve bu siteler üzerinden suç gelirlerinin toplandığı belirlendi.

Hesaplarda 1 milyar 498 milyon liralık işlem hacmi

Ekipler, Siirt'te ikamet kaydı bulunan 30 kişiye ait banka ve kripto para hesaplarını inceledi. Yapılan incelemelerde, 2025 ve 2026 yıllarında söz konusu hesaplarda toplam 1 milyar 498 milyon 377 bin 676 liralık işlem hacmi bulunduğu tespit edildi.

22 şüpheli gözaltına alındı

Elde edilen deliller doğrultusunda 17 Ekim'de Siirt merkezli olmak üzere Mersin, Batman, Bitlis, Yalova, Muğla, Kocaeli ve İstanbul'da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 22 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Şüphelilerin ikametlerinde ve üzerlerinde yapılan aramalarda 23 cep telefonu ile 20 SIM kart ele geçirildi.

Bitlis Spor ilk yarıyı geride kapattı
Bitlis Spor ilk yarıyı geride kapattı
İçeriği Görüntüle

Siber suçlarla mücadele kapsamında dijital ortamda işlenen suçların önlenmesi ve vatandaşların korunmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Kaynak: İHA