Slayt Gösterisi
Losev

Kanada'da camide altı kişiyi öldüren saldırgana müebbet hapis cezası

Videoyu Aç Kanada'da camide altı kişiyi öldüren saldırgana müebbet hapis cezası
A
a

Kanada'da bir camiye saldırarak 6 kişiyi öldüren Alexandre Bissonnette müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Saldırıdan kurutulan Aymen Derbali verilen cezadan 'düş kırıklığına uğradığını' söyledi.

Kanada’da 2017’de bir camiye saldırarak altı kişiyi öldürmekten suçlu bulunan Alexandre Bissonnette ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Bissonnette, 29 Ocak 2017 akşamı yatsı namazı sırasında Quebec İslami Kültür Merkezi’ne girerek cemaatin üstüne ateş açmıştı. Olayda altı kişi hayatını kaybetmiş beş kişi de yaralanmıştı. Yaralılardan Aymen Derbali saldırı sonrasında felç olmuştu.

Mahkemenin kararına göre, Bissonnette 40 yıl sonra şartlı tahliye talebinde bulunabilecek. Başlangıçta savcılık Bissonnette için 150 yıl hapis talep etmişti. Mahkeme bu yönde karar verseydi, bu ülke tarihinde şimdiye kadar bir kişiye verilmiş en ağır ceza olacaktı.

Yargıç Francois Huot kararı açıklarken, “ceza intikama dönüşmemeli’ dedi. Kanada’da birinci dereceden cinayetler, 25 yıl sonra şartlı tahliye için başvuru yapma hakkıyla müebbet hapisle cezalandırılıyor.

‘YAPTIKLARIMDAN UTANIYORUM.’

Bissonnette duruşmada, “Yaptıklarımdan utanıyorum. Ben terörist değilim, İslam düşmanı da değilim” dedi. Derbali, duruşmayı izleyen gazetecilere, saldırıdan kurtulanların verilen cezadan düş kırıklığına uğradığını söyledi. 

 
Kaynak : BBC Türkçe

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.