DEM Bitlis Belediye
Losev

Güroymak’ta engelliler haftası etkinliği düzenlendi

Videoyu Aç Güroymak’ta engelliler haftası etkinliği düzenlendi
A
a

Güroymak ilçesinde faaliyet gösteren bir Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından öğrencilerinin Engelliler Haftası dolayısıyla hazırladığı program büyük ilgi gördü.

Engelliler Haftası nedeniyle düzenlenen program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde eğitim gören engelli öğrenciler tarafından hazırlanan şiir eşliğinde semazen gösterisi büyük ilgi gördü. 

Güroymak Yatılı İlköğretim Okulunun (YBO) konferans salonunda düzenlenen programda konuşma yapan rehabilitasyon merkezi öğretmeni Sacide Kardaş, Her birey bir engelli adayıdır. Engellilik toplumsal alanda etiketlenmeyle karşı karşıya olan gruplardan biridir. Etiketlenmeyle ilgili pek çok sosyal psikolojik olumsuzluklar söylenebilinir. Engellilere yönelik destekleyici uygulamalar, pozitif ayrımcılık bireyin özel ve toplumsal yaşantısının zorluklarını bir ölçüde giderirken, bir başka açıdan bu farklılığın oluşturduğu sorunları gidermesinde yardımcı olur dedi.

Merkez Müdürü Ercan Kardaş ise, Dünya Engelliler Haftası 10-16 Mayıs tarihlerinde farkındalık haftası olarak Güroymak ilçemizde bir ilki gerçekleştirdik. Umuyoruz ki bugün zihinlerde bir farkındalık oluşturabiliriz dedi.

Programa İlçe Emniyet Amiri Kerem Güvener, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Serdar Ergün, okul müdürleri ile davetliler ve engelli öğrenciler katıldı.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.