Her sene milyonlarca genç ve çocuğun Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrendiği yaz Kur'an kurslarına başvurular 19 Haziran Pazartesi günü başlıyor.

Çocukların camilere giderek İslam'ı ve Kur'an-ı Kerim'i öğrenmesi gerektiğini ifade eden Peygamber Sevdalıları Onursal Başkanı İlahiyatçı Yazar Mehmet Göktaş, çocuklar açısından camilerin önemine dikkat çekti.

Çocukların camide birçok şeyi öğrendiğini söyleyen Göktaş, yaz tatilinde çocukların camiye gitmesi gerektiğini ifade etti.

Çocuğun camiye giderek Kur'an'ı, dua ve sureleri, namaz kılma gibi birçok şeyi öğrendiğini aktaran Göktaş, yaz tatilinde camide zaman geçiren çocuğun diğer çocuklara göre farklı olduğunu belirtti.

Göktaş, çocukları camiden soğutacak davranışlardan uzak durulmasını dile getirerek camiden uzaklaştırılmasına sebep olmanın vebalinin büyük olduğunu söyledi.

Göktaş, yaz tatilinin başlamasıyla beraber camilerin ne kadar önemli olduğuna dikkat çekti.

Kaçakçılık ve asayiş operasyonlarında 27 kişiye işlem yapıldı Kaçakçılık ve asayiş operasyonlarında 27 kişiye işlem yapıldı

"Çocuklar Kur'an kursundan önce camiye gitmeli"

Çocukların camilere gidip imamdan dinlerini ve Kur'an'ı öğrenmesi gerektiğini belirten Göktaş, "Çocuklar Kur'an kursundan önce camiye gitmeli. Çocuklar önce camiye gitmeli. Camide görebildiğimiz kadarıyla kurslar var. Çocuklarımız eğer hakaret değil de itham da etmiyorum, eğer tembel imamlarımız, iştahsız imanlarımız varsa onları da iştahlandıracaktır. Çocuklar imama 'haydi bize Kur'an-ı Kerim öğret' söylemeli. Öncelik camilerdir. Çocuklar mutlaka camiye gitmelidir. Evlerine en yakın olan camiye gidip 'biz geldik hocam, bizim okulumuz tatil oldu lütfen bize Kur'an-ı Kerim, İslam'ı Peygamber efendimizi öğret' diye önce imamı zorlanmalı veya imandan böyle bir talepte bulunmalıdırlar." dedi.

"Bir imam bir evin kapısını birçok talepte bulunabilir"

Cami imamının büyük bir yetkisinin olduğunu ifade eden Göktaş, "Bugün bir imamın öyle bir yetkisi var ki aslında bir kullanabilse… Düşünebiliyor musunuz, bir imam durup dururken mahalledeki bir binadaki bir evin kapısını çalabilir. 'Selamünaleyküm ben mahallenin camisinin imamıyım' diyerek birçok talepte bulunabilir. 'Camiye evin amcası, erkeği geliyor mu, çocuklar var mı, hasta mısınız sağ mısınız?' diye bir imamın o kadar yetkileri var. Yaz tatili dolayısıyla Allah'ın izniyle çocuklar önce camiye gitmelidir. Bir çocuğun camiye gitmesi, orada büyüklerle beraber namaz kılması o çocuğa öyle şeyler kazandırır ki hele bir de kendi mahallesinin camisi olursa… Namazın dışında artık o sokakta, o caddede giderken camide namaz kılan büyük amcalarıyla falan karşılaştığında değişik bir dünya olur. O çocuk için çok değişik bir dünyadır; o adam için de öyledir. 'Bu yavru bizim cemaattendir' diye çok şey olur." dedi.

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)