Ülkemizde başıboş köpeklerin ve sahipsiz hayvanların sorunlarına çözüm arayışı hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda, Adalet, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, İçişleri ile Tarım ve Orman Bakanlıkları, sahipsiz hayvanlarla ilgili düzenlemeye yönelik bir çalışma yürüttü.

AK Parti Grup Başkanlığına Sonuçlar Sunuldu

Yaklaşık 10 gün süren yoğun bir çalışmanın ardından ortaya çıkan sonuçlar, AK Parti Grup Başkanlığına teslim edildi. AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, önümüzdeki günlerde bu konuya ilişkin olarak hem AK Parti Grubu'ndan hem de ilgili STK temsilcilerinden ve akademisyenlerden görüş alacak.

basibos-kopeklerle-ilgili-calisma-tamamlandi-7902030e.jpg

Çalışmanın odak noktası, başıboş köpeklerin toplanması, bakımlarının yapılması, kısırlaştırma işlemleri ve sahiplendirme konularında nasıl bir yol haritası izleneceği. Ayrıca, sahiplenilmeyen hayvanların durumu ve bu konuda yapılacak uygulamalar da masaya yatırılacak.

basibos-kopek-wefa-cover.jpg

Bu çalışma, ülkemizde sahipsiz hayvanların yaşadığı sorunlara çözüm getirmek adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

TBMM'de AK Parti ve DEM Parti Milletvekilleri Arasında Yumruklu Kavga TBMM'de AK Parti ve DEM Parti Milletvekilleri Arasında Yumruklu Kavga

sokak-kopegi-sahipsiz-kopek-kopek-i-8eyt-cover.webp

(AA)

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)