Bitlis’te Sivil Toplum ve Medya Buluşması Programı Düzenlendi Bitlis’te Sivil Toplum ve Medya Buluşması Programı Düzenlendi
Tatvan ilçesinde gözaltına alınan Bitlis Eren Üniversitesi öğrencisi Serhat Yıldız ve Savaş Aydın emniyetteki işlemlerinin ardından Van Adliyesi'ne sevk edildi. Van Cumhuriyet Savcılığı tarafından ifadeleri alınan Yıldız ve Aydın tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme tarafından ifadeleri alınan öğrenciler, 'Örgüt üyesi olmak' iddiasıyla tutuklanıp Van F Tipi Cezaevi'ne gönderildi.
Öğrencilerin müdafiliğini yapan avukat Seval Karaçelik, tutuklanma gerekçesine tepki göstererek, kararın hukuka aykırı olduğunu kaydetti. Karaçelik, 'Okulda halay çekilmesi, evde Azadiya Welat Gazetesi'nin bulunması gibi gerekçelerle kişinin hürriyetinden mahrum bırakılması bizce adilane bir karar değildir. Sonuçta masumiyet karinesi esas alınmalıdır. Absürt gerekçelerle bu tür kararların verilmesi adalete olan inancı zayıflatmaktadır' dedi. İddianamede, Bitlis Eren Üniversitesi Öğrenci Derneği'nin (BÖ-DER) 'PKK'nin uzantısı' diye sunulması dikkat çekti.