DEM Bitlis Belediye
Losev

Gaziantep’te düğüne bombalı saldırı 50 kişi hayatını kaybetti

Videoyu Aç Gaziantep’te düğüne bombalı saldırı 50 kişi hayatını kaybetti
A
a

Antep’te, bir kına gecesine düzenlenen canlı bomba saldırısında en az 50 kişi hayatını kaybetti.

Antep’te, bir kına gecesine canlı bomba saldırısı düzenlendi.

Kent merkezinde, Şahinbey ilçesine bağlı Akdere Mahallesi’nde sokakta yapılan bir kına eğlencesine yönelik canlı bomba saldırısı, dün 22.50 civarında yapıldı.

Valilik: 50 kişi hayatını kaybetti

Valilik tarafından yapılan son açıklamada hayatını kaybedenlerin sayısının 50 olduğu duyuruldu.

Antep Valiliğince yapılan açıklama şöyle:

“20 Ağustos 2016 Cumartesi günü gerçekleştirilen bombalı terör saldırısında bugün itibariyle 50 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Saldırıda yaralanan vatandaşlarımızın tedavileri ilimizdeki hastanelerimizde devam etmektedir. Düzenlenen menfur terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Haince düzenlenen saldırı ve bu saldırıyı yapanları bir kez daha lanetle kınıyoruz.”

Başsavcılık: Olay yerinde canlı bomba yeleği bulundu

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı da saldırıya dair yaptığı açıklamada olay yerinde parçalanmış bir canlı bomba yeleği bulunduğunu duyurdu. Savcılık açıklaması şöyle:

“20 Ağustos 2016 Cumartesi günü akşam 22.50 saatlerinde Gaziantep Şahinbey ilçemiz Beybahçe Mahallesinde yapılan bir düğüne canlı bombayla düzenlenen terör saldırısında bugün itibariyle 50 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 94 vatandaşımızın da yaralandığı anlaşılmıştır. Olaydan sonra Cumhuriyet Başsavcılığımızca 2 Cumhuriyet Başsavcı vekili, 4 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiş olup, olay yeriyle ilgili polisle birlikte inceleme başlatılmış, olay yerinde bir adet parçalanmış canlı bomba yeleği elde edilmiştir.

“Olayın fail veya failleri hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızca yoğun bir çalışma yapıldığı bir takım bilgi ve bulgulara ulaşıldığı, fail veya failler hakkında bir kanaat oluştuğu, ancak soruşturmanın selameti açısından bu husustaki bilgilerin netleşmesi halinde kamuoyuyla paylaşılacaktır. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturmalar büyük bir titizlikle devam etmekte olup, soruşturmanın sonucu ve safahatı hakkında ayrıca ilgi verilecektir.”


Görgü tanıkları: 2 kişi kaçtı

Görgü tanıkları, canlı bombanın yanında 25 yaşlarında 2 kişi ile geldiğini, patlamanın ardından da bu 2 kişinin olay yerinden kaçarak uzaklaştığını iddia etti. Polis ekipleri, kaçtığı iddia edilen 2 şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.

HDP’den Kriz Masası

Bombalı saldırı sonrasında Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Örgütü’nde Kriz Masası kuruldu.

Kriz Masası’nın paylaştığı bilgilere göre de; parça tesirli paylayıcı kullanan canlı bomba, düğünün yapıldığı mahalleye araçla getirildi. Saldırının şiddetinin arttırılması maksadıyla patlayıcının içine bilye ve metal parçaları yerleştirildi, ölen ve yaralananların büyük çoğunluğuna da bu parçalar isabet etti.


Erdoğan ve Yıldırım bilgi aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saldırısıyla ilgili olarak yetkililerden bilgi aldı, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile bir telefon görüşmesi yaptı.

Başbakan Binali Yıldırım da, Bakan Ala ve Antep Valisi ile görüşerek saldırıya dair bilgi aldı.

Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül ve il milletvekillerinin Antep’e gitmesi talimatını da verdi.

Erdoğan: Etnik ve mezhep temelli kışkırtma senaryoları tutmayacak

Erdoğan, saldırıya dair yaptığı açıklamada ise “Türkmeniyle, Arabıyla, Kürdüyle aziz milletimizi oluşturan tüm unsurların bir arada huzurla yaşadığı, aynı ortak geleceğe umutlarını bağladığı Gaziantep’te, saldırının yapıldığı yer ve hedef alınan kitle, ne tür bir oyun oynanmaya çalışıldığını açıkça göstermektedir” dedi.

Erdoğan, “Türkiye’ye güçleri yetmeyenlerin, etnik ve mezhep temelli hassasiyetler üzerinden vatandaşlarımızı birbirlerine karşı kışkırtma senaryoları tutmayacaktır” ifadelerini kullandı.

Yayın yasağı

Saldırıyla ilgili yayın yasağı kararı alındı.

Gaziantep 1’inci Sulh Ceza Hakimliği, “yazılı, görsel ve internet medyasında, sosyal medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri ve buna benzer yayın yapılmasının yasaklanmasına karar verildiğini” açıkladı.

Hakimliğin bu kararını Valilik duyurdu.


 
Kaynak : İMC TV

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.