Tatvan'da silahlı saldırı sunucu 1 kişi yaralandı Tatvan'da silahlı saldırı sunucu 1 kişi yaralandı
Tatvan Kaymakamı Süleyman Yılmaz, 2011'de PKK 'nin kaçırdığı 5 işçinin yakınlarına dava açtı. Kaçırılan işçilerin ailelerinin kendisine iftira atmak için sarf etmediği sözleri kullandığını söyleyen Yılmaz, mahkemede verdiği ifadede 'yılanları beslememeli' sözünü kullanmadığını, bu anlama gelecek bir ifadesinin de olmadığını anlattı. Ancak olayın gerçekleştiği gün bu sözleri Kaymakam Yılmaz Radikal'e verdiği demeçte söylemişti! Açıklamaya ilişkin ses kaydı da bulunuyor. Açılan dava sonucunda ise 4 kişi hakkında 2 yıl 9 ay hapis cezası verildi.
Tatvan'da 2011'de GSM şirketlerinde çalışan 5 kişi PKK tarafından kaçırılmıştı. Radikal, kaçırılan işçilerin ailelerine ulaşmış, yayınlanan haberde görüşlerine yer vermişti. Haberde kaçırılan işçilerin aileleri olay günü gerçekleştirdikleri görüşmede Kaymakam Süleyman Yılmaz'ın kendilerine, 'Yaşla kuru yan yana yanar. Asker ölüyor, senin çocuğun ölse ne olur' dediğini öne sürmüştü. Radikal, kaçırma olayının gerçekleştiği gün o sırada Tatvan Kaymakamlığı yapan Yenişehir Kaymakamı Süleyman Yılmaz'a bu iddiayı sormuştu. Yılmaz, bu sözleri sarf etmediğini ifade etmiş ve Radikal'e, 'Yılanları beslememek lazım. Yılanların Öcü diye bir meşhur film vardı ya. Ben her zaman söylüyorum yılanları beslememeli. İşte yılanlar beslenince insanlar terörle başbaşa kalıyor' açıklamasında bulunmuştu. Haberin yayınlanmasının ardından Kaymakam Yılmaz hakkında Bitlis Valiliği tarafından soruşturma açıldı. Yılmaz, soruşturmanın ardından kaçırılan GSM şirketi çalışanlarının ailelerine de kendisine iftira attıkları gerekçesiyle dava açtı. Hatta Yılmaz, Radikal'e söylediği sözleri, ailelerin öne sürdüğü ifadelerle birlikte mahkemeye sundu ve böyle bir ifade kullanmadığını ve bu anlama gelecek bir ifade dahi kullanmadığını belirterek, kendisine aileler tarafından iftira atıldığını söyledi. Ancak Kaymakam Yılmaz bu ifadeyi kaçırılan işçilerin ailelerine değil, olay günü Radikal muhabiriyle yaptığı görüşmede kaydetmişti. Bu görüşmenin ses kaydı da mevcut. Kaymakam, kendi söylediği sözü kabul etmedi ve ailelerin bu sözleri de kendisine iftira atmak için kullandığını söyledi. Bitlis'te çalışan bir gazeteciyi de tanık olarak dinleyen mahkeme, bu sözlerin olay günü kullanılmadığına hükmetti ve 4 kişi hakkında 'iftira atmak' suçunu işledikleri gerekçesiyle 2 yıl 9 ay hapis cezası verdi. Mahkum edilen 4 kişi, 5 yıl içerisinde suça karışmaları durumunda hapis yatacak.
Aileler ve Kaymakam ne demişti?
Olay günü aileler Radikal'e verdiği beyanda Kaymakamın, 'Kendi aranızda halledin. Doğulusunuz. Kurunun yanında yaş da yanar, sizin de biraz canınız yansın' dediğini ve kendilerine PKK sempatizanı muamelesi yaptığını iddia etmişti. Kaymakam Yılmaz ise iddialara karşılık muhabirimize şu açıklamayı yapmıştı:
'Arkadaşlar arama-taramayı yapıyor. O bölgeyi abluka altına aldık. Yakında güzel haberi vereceğiz inşallah. Aileler, endişe edecek aileler değil zaten, rahatlar yani. Onlar iyi çocuklar, zannediyorum buluruz. (Ailelere söylediği iddia edilen sözleriyle ilgili) Yılanları beslememek lazım. 'Yılanların Öcü' diye bir meşhur film vardı ya. Ben her zaman söylüyorum yılanları beslememeli. İşte yılanlar beslenince insanlar terörle başbaşa kalıyor.'