Slayt Gösterisi
Losev

Dubai şeyhinin eşi 31 milyon sterlin ile kaçtı iddiası!

Videoyu Aç Dubai şeyhinin eşi 31 milyon sterlin ile kaçtı iddiası!
A
a

Arap dünyası, Dubai Şeyhi Muhammed el Maktum’un altıncı eşi Prenses Haya'nın iki çocuğuyla birlikte kaçtığı iddiasıyla çalkalanıyor.

Arap basını, Dubai Prensesi Haya’nın yanına 31 milyon sterlin alarak iki çocuğu ile birlikte eşini terk ettiği iddiasını konuşuyor. Prenses’in Almanya üzerinden, üniversite eğitimini de aldığı İngiltere’ye kaçtığı belirtiliyor.

‘ALMANYA İADE ETMEYİ REDDETTİ’

İddia şu: Eski Ürdün Kralı Hüseyin’in kızı, mevcut kral Abdullah’ın da üvey kardeşi olan 45 yaşındaki Prenses Haya, 11 ve yedi yaşlarındaki kızı ve oğlunu da yanına alarak, Alman bir diplomat aracılığıyla Almanya’ya gitti ve buradan siyasi sığınma istedi. Prenses ülkeden kaçarken, yeni bir hayata başlayabilmek için 31 milyon euroyu da yanına aldı. Dubai ve Birleşik Arap Emirlikleri makamlarının Prenses’in iadesini istediği, Almanya’nın bunu reddettiği, Haya’nın ise bu sırada İngiltere’ye giderek Londra’da gizli bir evde kalmaya başladığı iddia ediliyor.

Arap medyasındaki haberler, Dubai’de kraliyet ailesine yakın iki kaynağa dayandırıldı. Amerikan basını ise Almanya’nın siyasi sığınma talebini ilkesel olarak kabul ettiğini yazdı.

İngiltere’deki Oxford Üniversitesi’nden mezun olan ve Şeyh ile 2004’te evlenen Prenses Haya’nın, 20 Mayıs’tan bu yana kamuoyu önüne çıkmaması ve yardım faaliyetlerinin reklamını yapmak için aktif olarak kullandığı sosyal medya hesabından paylaşım yapmaması da iddiaları güçlendiriyor. Prenses Haya, binicilik merakına rağmen bu yıl İngiltere’de düzenlenen Royal Ascot yarışlarına da eşiyle birlikte katılmamıştı.

‘YAŞADIN VE ÖLDÜN, SENİ HAİN’ DİYE ŞİİR YAZDI…

Amerikan haber sitesi Daily Beast ise ilgili haberinde, 69 yaşındaki Şeyh Maktum’un sosyal medya hesabından paylaştığı şiiri mercek altına aldı. Kendisini ülke içinde bir ‘şair’ olarak sunan Maktum, ‘Yaşadın ve öldün’ başlıklı ‘şiir’de eşinin adını anmadan ‘ihanet’ ve ‘aldatılma’dan söz ediyor; “Seni hain / En kıymetli destekçine ihanet ettin ve oynadığın oyun ifşa oldu” dizeleri yer alıyor. Şiirde, “Yalancılık günlerin bitti ve nerede olduğunun, ne olduğunun önemi yok” deniliyor. Şiir, “Artık benim yanımda yerin yok / Kiminle meşgul olduysan ona git! / Ve bu sana yetsin: Yaşıyor musun, öldün mü, umurumda değil” dizeleriyle son buluyor.

‘ÜRDÜN’DEN YATIRIM KARŞILIĞI YARDIM ALINACAK’

Bir diğer iddia da, Şeyh’in boşanmayı kabul ettiği ve Ürdün Kralı Abdullah’dan da, üvey kardeşi olan Prenses’in sessiz kalmasını sağlamasının isteneceği yönünde. Buna göre Dubai, bu ‘yardım’ın karşılığında Ürdün’e, evlilik ilk gerçekleştiğinde söz verdiği ama yerine getirmediği yatırımları yapacak.

KIZI DA KAÇMAK İSTEMİŞTİ

Şeyhin bir diğer eşinden olan 31 yaşındaki kızı Prenses Latife de geçen yıl, babasının baskısını gerekçe göstererek ülkeden kaçmaya ve ABD’ye sığınmaya çalışmıştı. Ancak Latife bir yatla ülkeden kaçmaya çalışırken Hindistan açıklarında yakalanmıştı.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.