Olağanüstü Bir Tatil Yaşamak İsteyenlere Küba Gezi Rehberi Olağanüstü Bir Tatil Yaşamak İsteyenlere Küba Gezi Rehberi
Eyyüp Feshane'de düzenlenen 'Bitlis Tanıtım Günleri' fuarında, Doğuyorum Korosu, İstanbullulara unutulmaz dakikalar yaşattı. Türkçe, Kürtçe, Zazaca, Arapça, İngilizce, Yunanca ve Hintçe başta olmak üzere 19 farklı dilde verilen konser büyük ilgi gördü.
İstanbulluların ilk defa dinlediği konsere yoğun izleyici katılımı oldu. 19 dilde seslendirdiği şarkılarla, barış, kardeşlik ve sevgi mesajı veren Doğuyorum Korusu konserleri 4 günlük fuar boyunca devam edecek.
Güroymak Kaymakamı Çağlayan Kaya, koronun dünya barışına katkı sunmak amacıyla farklı dillerde konserler vermeye devam eedeceğini belirtti.
Koronun İstanbul'da ilk defa bu denli geniş kapsamlı konserler verdiğini kaydeden Kaymakam Kaya, koronun İstanbullulara 19 dilde konser vererek İstanbul gibi mütevazi bir şehirde dünya barışına katkı sunduğunu belirtti.
Doğuyorum Korosunun daha öncesinde '7 Bölge 7 Şehir 7 Konser' projesiyle Samsun, İstanbul, İzmir, Antalya, Mersin, Ankara ve Diyarbakır'da konserler verdiğini hatırlatan Kaya, 'Koromuz, 5 yıl önce oluşturuldu. Bu sürede edindiği tecrübeleri de baz alarak, daha iyisini yapacaklarına inanıyorum. Bitlis'in, artık medeniyetler korusu diyebileceğimiz 'Doğuyorum Korosu' var. Çocuklarımız, Bitlis'in sesini sevgi ve kardeşlik duygularıyla hem Türkiye'ye hem de dünyaya iletmeye devam ediyor. Bu kapsamda İstanbul'daki Bitlis günlerinde 4 gün boyunca koromuz sahne aldı. Her konseri büyük beğeni ile izlendi ve büyük beğeni topladı. Buda bizleri son derece mutlu etti.' dedi.
BİRLEŞMİŞ MİLLETLER'DE KONSER VERMEYE HAZIRLANIYOR
Doğuyorum Korusu'nun, Birleşmiş Milletler'de (Bm) konser vermeye hazırlandığını aktaran Kaya, 'Koromuz her geçen gün büyümeye ve adından söz ettirmeye devam ediyor. Koromuz dünya barışı için dünya dillerinde şarkılar söylüyor. Bu nedenle dünya barışına en büyük katkının bu farklı dillerde Birleşmiş Milletler'de konser vermekten geçeceğine inanıyoruz. Birleşmiş Milletler'de konser vermek için Sayın Cumhurbaşkanımızla görüşeceğiz. Olumlu bir cevap gelmesi durumunda ise koromuz Birleşmiş Milletler'de konser vermeye hazırlanacak. İnşallah en kısa sürede de bu hedefimizi de gerçekleştireceğimize inanıyorum.' şeklinde konuştu.