Bitlis’te hali hazırda devam eden kar yağışı kenti olumsuz etkiledi. Bitlis Valiliğince yapılan açıklamada kentte bazı yollarda ağır vasıta araçların trafiğe çıkmalarının yasaklandığı duyuruldu.
Açıklamada “Bölgemizde ve ilimiz genelinde etkili olan yoğun kar yağışı sebebiyle; Baykan-Bitlis Devlet Yolu, Muş-Bitlis Devlet Yolu, Ahlat-Tatvan Devlet Yolu, Reşadiye-Tatvan Devlet Yolunda ağır vasıta araçların trafiğe çıkmalarına geçici olarak izin verilmeyecektir.” denildi.
Zorunlu olmaması durumunda vatandaşların trafiğe çıkmamaları konusunda uyarı yapılan açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi:
“Dolayısıyla Tır ve Kamyon türü ağır vasıta araçların yola çıkmamaları gerekmektedir. Seyir güvenliğinin tehlikeye düşmemesi ve yolların kapanmaması için sürücülerin zincirsiz yola çıkmamaları, kurallara riayet etmeleri ve dikkatli olmaları, vatandaşlarımızın zorunlu olmadıkça yola çıkmamaları önemle duyurulur.”



