Türkiye'nin en kaliteli ballarının üretildiği Bitlis’te arıcılar, 2025 sezonu için hazırlıklarını tamamladı.
Kış aylarını Akdeniz bölgesindeki kışlaklarda geçiren arıcılar, havaların ısınmasıyla birlikte kovanlarını yeniden Bitlis yaylalarına taşımaya başladı.
Bitlis’in yüksek rakımlı ve zengin bitki çeşitliliğine sahip yaylaları, bal arıları için ideal ortam sunuyor. Baharın gelişiyle birlikte arılar, doğaya salınarak çiçeklerden nektar toplamaya başladı.
"Her Sene Arılarımızı Akdeniz'den Getiriyoruz"
Bitlisli arıcılardan Caner Güngördü, arılarını her yıl olduğu gibi bu yıl da Mayıs ayında Bitlis'e getirdiklerini belirtti. Güngördü, "Arılarımız Akdeniz’deydi. Mayıs ayında her sene getiriyoruz. Bu sene de baharın başlamasından dolayı kovanlarımızı getirdik, yaylamıza bıraktık. Artık sezon buradan devam edecek" diye konuştu.
Arıların yerleştirildiği Karçınbaşı Yaylası, doğal yapısıyla Bitlis balının kalitesine önemli katkı sağlıyor. Bölgedeki kovanlardan alınacak ilk bal hasadının ise ağustos ayı sonlarında yapılması bekleniyor.